Презентація "Як починається весна. «Весна світла» (за А. Волковою). Перегляд відео, складання за ним розповіді

Про матеріал
Презентація допомагає вчителю збагачувати словник новими словами і образними висловами, активізувати пізнавальну діяльність учнів. Розвивати мовлення учнів, логічне мислення, пам'ять. Виховувати любов до читання, дбайливе ставлення та любов до природи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Читання 2 клас. Тема: Як починається весна. «Весна світла» (за А. Волковою). Перегляд відео, складання за ним розповіді. Мета: вчити дітей правильного, свідомого та виразного читання; навчати передавати настрій твору. Вчити слухати один одного, працювати в парах. Збагачувати словник новими словами і образними висловами, активізувати пізнавальну діяльність учнів. Розвивати мовлення учнів, логічне мислення, пам'ять. Виховувати любов до читання, дбайливе ставлення та любов до природи .

Номер слайду 2

Продзвенів дзвінок - розпочинаємо урок. Будемо навчатись, про нове дізнаватись.

Номер слайду 3

А О У Е И І

Номер слайду 4

Тепло стало надворі. Синє небо угорі. Сонце промінь шле землі,Прилітають журавлі. Вже у лісі там і тут. Перші проліски цвітуть. Кучерява, запашна. В гості йде до нас …...

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Курли, курли, курличуть,Курличуть журавлі. Курличенням накличуть. Весну по всій землі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Весна світла

Номер слайду 9

Ще лежить надворі сніг, у затінку — зима, а на осонні — калюжі й перші проталини. Сніг під ногами вже м’який: станеш на нього — зразу ж провалюєшся. Уночі ще мороз, а вдень сліпуче світить сонце. Удалині сніг здасться зовсім синім, а повітря свіже, і пахне незвично. Навколо так світло і якось по-новому радісно!

Номер слайду 10

Сонячне проміння лагідно гріє руки й обличчя. Воно таке золотисте! З кожним днем сонечко все вище й вище піднімається над землею, усміхається людям. Посвітлішало небо, стало воно тепер голубішим, просторішим. Від тепла сніг починає скрізь танути. На полях з’являються вже не тільки проталини, а й суцільні чорні смуги землі. Лише в лісі, між деревами, куди ще не заглянуло сонечко, лежить сніг.

Номер слайду 11

Ще кілька днів — і загомонять веселі струмочки. Утворяться вони від талого снігу. І все це — струмки і проталини, перші купчасті хмари, радісне пожвавлення у природі — і є ранньою весною. Весною світла, її початком.

Номер слайду 12

затінку осонні проталини удалині загомонять пожвавлення

Номер слайду 13

Проталинипровалюєшсяпіднімаєтьсяпосвітлішалопросторішимпожвавлення

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

дуже сподобалосьсподобалось Було сумно

pptx
Додав(-ла)
Гулько Ольга
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
23 травня
Переглядів
57
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку