Презентація "Як впоратись з тривогою та страхом"

Про матеріал
Ознайомлення з поняттям "страх" та "тривожність", причинами виникнення цих станів. Рекомендації для учнів старших класів з подолання тривожності та страху, пов'язаного з війною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯК ВПОРАТИСЬ З ТРИВОГОЮ ТА СТРАХОМ Підготувала Практичний психолог КЗ «Ліцей №44» КМР Гользберт Олеся

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Страх — внутрішній стан, що обумовлений загрозою реального або передбачуваного лиха. Це негативно забарвлена емоція. Страх істотно може вплинути на нашу поведінку.

Номер слайду 4

Стрес, тривога та переживання - це нормальна реакція організму на загрозу життю та здоров’ю. Якщо людина абсолютно нічого не боїться, то це, скоріше, психічне порушення. ББЗ. РЕАКЦІЯ НА СТРЕС: БИЙ – БІЖИ - ЗАВМРИ

Номер слайду 5

АДРЕНАЛІН ТА КАРТИЗОЛ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Один з основних методів заспокоєння – метод заземлення 5-4-3-2-1: -подумайте про 5 речей, які ви можете побачити, -4 речі, яких ви можете торкнутися, -3 речі, які ви можете почути, -2 речі, які ви можете понюхати, -1 річ, яку ви можете скуштувати".

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Як запобігти панічним атакам: -Спробуйте розібратися, що саме спричиняє стрес, який погіршує ваші симптоми. -Пошукайте тематичні спільноти. Усвідомлення, що ви не одні зі своєю проблемою, здатне змінити ставлення до неї. -Робіть щодня дихальні вправи. Медитація допомагає заспокоїтися та брати під контроль емоції.

Номер слайду 10

-Дихання -Відчуття власного тіла -Фізіалогічні потреби ЩО РОБИТИ ?

Номер слайду 11

Інформаційна атака — є найбільш травматична в ситуації воєнної загрози. Інформація повинна бути дозованою! Зменшити вплив агресивних ігор, телепередач, інтернет сайтів

Номер слайду 12

2. ПЛАНУЙТЕ МАЙБУТНЄ

Номер слайду 13

3. Турбуйтесь про когось. Це насправді працює, тому знайдіть об’єкт, про який ви будете турбуватися, і рівень вашої тривожності значно знизиться.

Номер слайду 14

4.Займіться активною роботою. Не цурайтеся рутини (хатні справи, догляд за дом.тваринками, допомога рідним). Це допоможе не збожеволіти поки цей жах скінчиться, а тілу допоможе позбутися фізичної напруги, викликаної тривожністю.

Номер слайду 15

5. Антистресова поведінка: сон 7-8 годин, при змозі здорове харчування, фізична активність. Такі базові речі допоможуть бути в гармонії зі своїм тілом та повернуть почуття захищеності.

Номер слайду 16

6. Переживайте неприємності лише по мірі їх надходження. Не потрібно додумувати, фантазувати, перебирати в голові різні варіанти розвитку події. Такі думки точно не слугуватимуть емоційній стабільності.

Номер слайду 17

7.Стрес – це результат роздумів. Тому корисний інструмент – випустити їх назовні і звільнитися від них, наприклад, веденням щоденника або складанням списку. Ви знайдете свої власні рецепти спокою й станете провідником сили для інших. Писати - дуже допомогає, структурує і заспокоює.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Розробки уроків
Додано
27 грудня 2022
Переглядів
2505
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку