Презентація "Як я з'явився на світ"

Про матеріал
Презентація познайомить учнів з тим, як відбувається зародження та розвиток плоду в утробі матері, коли дитина з'являється на світ, з першими місяцями її життя. Діти також довідаються, чим відрізняються та чим схожі між собою хлопчики та дівчатка і чому це не заважає ім бути друзями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як я з’явився/ з’явилася на світ. Автор:вчитель початкових класів. Канівської гімназії імені Івана Франка. Канівської міської ради Черкаської областіДемидова Ірина Юхимівна

Номер слайду 2

Зародження життя. Зародження нового життя – це процес дуже цікавий. Всього дві клітини, спокійно існуючи окремо один від одного, зливаючись разом, являють світові диво.

Номер слайду 3

Зародження життя. З багатьох мільйонів чоловічих статевих клітин лише кілька досягають своєї мети – яйцеклітини.

Номер слайду 4

Зародження життя. Отож, довгий шлях почався. Перші 4 дні майбутня людина менша за крупинку солі, її розмір складає усього лише 0,14 мм. Проте починаючи з 5-го дня вона починає активно рости. На 4-й день ембріон “приходить” туди, де йому належить провести наступні 9 місяців – в матку, а на 8-й день прикріплюється до її стінки.

Номер слайду 5

Зародження життя Дитинка всередині материнської утроби постійно зростає і розвивається, разом з іншими показниками змінюючи також і свою вагу.

Номер слайду 6

Зародження життя. За 9 місяців дитина проходить довгий шлях від крихітного ембріону до пухкого немовляти, і вже в утробі матері набуває деяких особливостей, які залишаться з ним на все життя.

Номер слайду 7

Народження дитиниІ ось нарешті процес формування людини завершився остаточно – тепер вона повністю готова до появи на світ.

Номер слайду 8

Народження дитини. З’явилася на світ дитина. Скільки радості, турбот і хвилювань прийшло разом з нею у родину.

Номер слайду 9

Народження дитини. Новонароджена дитина потребує надзвичайно багато уваги, їй потрібна любов та догляд батьків.

Номер слайду 10

Чим відрізняються хлопчики і дівчатка. З самого моменту народження хлопчики та дівчатка відрізняються одне від одного. Вони мають різні статеві органи. Тому одразу після народження батьки присвоюють дітям або жіноче ім’я, або чоловіче, відповідно до їхньої статі.

Номер слайду 11

Чим відрізняються хлопчики і дівчатка. Хлопчики відрізняються від дівчат, але водночас вони й схожі. Наприклад, всі мають нирки, серце, легені та інші органи, які ми навіть не можемо побачити.

Номер слайду 12

Чим відрізняються хлопчики і дівчатка Хлопчики та дівчатка мають різні уподобання. Але це не повинно заважати вам бути разом, дружити, гратись, вчитися в одному класі.

Номер слайду 13

Використані інтернет – ресурси: ‘https://kryhitka.com/uk/blog/vihovannya-hlopchika-i-divchinki-v-chomu-riznitsya-8-mu-bereznya-prisvyachuyetsyahttps://smartum.com.ua/about_us/blog/vospitanie-detej/razlichiya-v-podkhode-k-obucheniyu-i-vospitaniyu-malchikov-i-devochek/https://childdevelop.com.ua/articles/upbring/4911/https://tutkatamka.com.ua/nathnennya/yak-zminyuyetsya-malyuk-poki-zhive-u-maminomu-zhivotiku/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Курніцька Галина Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 січня 2021
Переглядів
3162
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку