Презентація "Як з'явилася книга"

Про матеріал
Матеріал для роботи на уроці читання, я досліджую світ. Вміщує інформацію про історію створення книги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як з`явилась книга

Номер слайду 2

Історія книги тісно пов`язана з розвитком писемності. У стародавні часи на землі не було книжок, бо люди не вміли писати, читати. Але необхідність записувати, передавати іншим якісь відомості, досвід, знання виникла у людей ще дуже давно. Тому «сторінками» давніх книг ставали камені, стіни печер, щити воїнів. Писали на всьому і всюди.

Номер слайду 3

Згодом предки додумалися писати на глиняних табличках, які потім сушили і обпалювали на вогні. Але на цій основі багато не напишеш, до того ж такі «книжки» дуже важкі і незручні. Тому шукали інший матеріал для виготовлення книжок і знайшли…

Номер слайду 4

В Африці, на берегах повноводних річок зростає багато папірусу. Одного разу єгиптяни виявили, що волокна цієї рослини перетворюються на сухі вузькі стрічки, які до того ж, добре вбирають фарбу. Ось так з`явились книги з папірусу. Писати на сухих стеблах було зручно, але з часом вони ламалися і розсипалися.

Номер слайду 5

Пізніше книги робили з тонкої овечої, козячої та телячої шкіри. Перша з них з`явилась в м. Пергамі у Малій Азії, тому й прозвали такий папір пергамент.

Номер слайду 6

Перший папір виготовили в Китаї. Його винайшов приблизно в 105 році Цай Лунь. Він робив папір з внутрішньої частини кори тутового дерева. Спочатку товкли кору в воді, а потім сушили на рівній поверхні. З ХІІІ століття і в Європі основним матеріалом став папір.

pptx
Додано
12 березня 2021
Переглядів
1527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку