Презентація з досвіду роботи вчителя початкових класів Крамської Ірини Антонівни

Про матеріал
Презентація з досвіду роботи вчителя початкових класів Крамської Ірини Антонівни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація досвіду роботивчителя початкових класів. Ладижинської загальноосвітньої школа І-ІІІ ст. №2 КРАМСЬКОЇ ІРИНИ АНТОНІВНИ___________________________

Номер слайду 2

Візитна картка. Дата народження: 27 квітня 1970р. Освіта: вища, закінчила Вінницький педагогічний інститут у 1994 роціСпеціальність: вчитель початкових класів. Місце роботи: Ладижинська загальноосвітня школа І-ІІІ №2 Посада: вчитель початкових класів. Стаж роботи:27 років2 Категорія: вища. Рік атестації: 2020-2021рр. Курси підвищення кваліфікації: 12.01.2021 року

Номер слайду 3

Педагогічне кредо: Під небом синім і високим,Стежина в’ється чарівна,Через простори, через роки. Веде до істини вона. Туди, де сонце світить ясно,До мрій, надій і сподівань. Велика праця і прекрасна – Вести дітей в Країну знань.

Номер слайду 4

Життєве кредо:«Любити життя і цінувати кожну його хвилину, нести радість, у книгах шукати істину, у людях – мудрість».

Номер слайду 5

Тема, над якою працюю: «Розвиток критичного мислення в учнів початкових класів НУШ». Актуальність теми:12345-сприяє формуванню та розвитку інноваційної особистості, яка спроможна повноцінно реалізуватися в житті; -забезпечує умови для розвитку креативної особистості дитини; -робить можливим оригінальний підхід до побудови структури сучасного уроку в почтакових класах;  -сприяє позитивній мотивації учнів до пізнавальної діяльності, потребі в самопізнанні, самореалізації та самовдосконаленні;  -стимулює до самостійного пошуку нової інформації 

Номер слайду 6

Мета досвіду:

Номер слайду 7

Правила педагогічної майстерностіНіколи не зупинятися на досягнутому. Ділитися з дітьми своїм досвідом. Займатися самоосвітою: вчити і вчитися самій. Намагатися бути прикладом для дітей у всьому

Номер слайду 8

Початкова освіта є фундаментом для здобуття знань в основній і старшій школі. На мою думку, мета НУШ полягає в тому, щоб виховати дитину, яка вміє самостійно та творчо працювати і жити. Цього досягти значно складніше, ніж навчити читати, писати, лічити та розв’язувати задачі. Починаючи з першого класу, привчаю дітей до інноваційних технологій, розвиваю критичне мислення, їх пізнавальну активність, впевненість у своїх знаннях та силах.

Номер слайду 9

Що таке критичне мислення?Це - творчі здібності людини, які характеризуються готовністю до створення принципово нових ідей, що відхиляються від традиційних схем мислення і входять у структуру обдарованості. Це - прояв кмітливості - здатність досягати мети, знаходити вихід з безвихідної ситуації. П. Торренс - “ це означає копати глибше, дивитися краще, виправляти помилки, розмовляти з кішкою, пірнати на глибину, проходити крізь стіни, запалювати сонце, вітати майбутнє".

Номер слайду 10

Критерії критичного мислення. Абстрактність - розуміння суті проблеми. Гнучкість - здатність застосовувати різноманітні стратегіїОригінальність - здатність бачити незвичайні, нестандартні ідеїСприйнятливість - чутливість до незвичайних деталей, протиріч. Швидкість - здатність бачити велику кількість ідей. Опір - це здатність не слідувати стереотипам

Номер слайду 11

Вирішила спробувати: Сформуватикреативну особистість .Інноваційні технології навчання. Творчаспівпрацявчителя та учнів.

Номер слайду 12

Модель творчої особистості учня: Творчий пошук. Творча особистість. Творче мислення. Творча діяльність. Творча активність. Творче спілкування

Номер слайду 13

Відкриті уроки: Відкриті уроки:1. Обласний сермінар “Інтегрований та діяльнісний підходи в роботі з учнями НУШ .“ ЯДС (ПРО) «Тварини» 2019р.2. ЯДС Мовно-літературна галузь. “Дитячі твори іноземних авторів. Сюжет. Створення власного висловлювання.” 2020р.3. Інтегрований урок “Взаємозв’язки між об’єктами живої і неживої природи. Національні природні парки України” (ПРО) 2021р.

Номер слайду 14

Впроваджую на уроках: ТЕХНОЛОГІЮ ШЕСТИ КАПЕЛЮХІВ МИСЛЕННЯЕДВАРДА ДЕ БОНО

Номер слайду 15

ХМАРА СЛІВ – НОВИЙ ІНСТРУМЕНТ ВЧИТЕЛЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

Номер слайду 16

DAILY 5 або ЩОДЕННІ П’ЯТЬ

Номер слайду 17

Щодня20 хвилин. Математикасамостійно. Математиказ другом Математикаписьмово

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Серед прийомів розвитку критичного мислення в моїй практиці найбільш поширеними є складання сенканів, «мозковий штурм», «Кубик Блума», читання з позначками, «асоціативний кущ», кільця Венна, «Мозаїка», групові форми роботи – Джиг – Соу.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Кубик Блума

Номер слайду 32

Коло Вена

Номер слайду 33

Педагогічні прийоми, які використовую на уроках

Номер слайду 34

Творчі вправи та завдання Застосування творчих вправ та завдань на уроках дає поштовх до розвитку учня, що передбачає поступове зростання його організаційної й розумової самостійності, стимулювання уяви, інтересу до книг, творів мистецтва, природи, тобто розвиток особистості в цілому.

Номер слайду 35

Вважаю, що Кожна дитинамає можливістьпропонувати свою думку;Створюється “ситуація успіху”;За короткий час опановується багатонового матеріалу;Формується доброзичливе ставлення до опонента;Учні вчаться працювати у команді;Формування навички толерантного спілкування, вміння аргументувати свою точку зору, знаходити альтернативне рішення проблеми;У роботі задіяні всі учні класу;ІННОВАЦІЙНІТЕХНОЛОГІЇ МАЮТЬ ПЕРЕВАГИ:

Номер слайду 36

Виступ на ММК «Використання інтерактивних технологій для досягнення очікуваних результатів навчальної діяльності молодших школярів на уроках української мови» 2018р. Виступ на ММК «Шляхи розвитку критичного мислення молодших школярів на уроках в початковій школі» 2019р. ММК Практичний семінар «Інтеграція в освіті. Інтегроване навчання» Фрагмент уроку “ Читання і письмо для розвитку критичного мислення ”(ЧПКМ) 2020р. Виступ на ММК «Творчі проекти-засіб виховання соціально активної особистості» 2021р. Виступ на педраді «Зустрічайте п'ятикласника» 2017р. Виступ на педраді «Вправи на гармонізацію півкуль головного мозку» 2017р. Виступ на педраді «Розвиток логічного мислення та просторової уяви на уроках математики у першому класі» 2019р. Виступ на педраді «Мотивація навчальної діяльності в процесі пізнавальних ігор та ігрових ситуацій» 2021р. Виступ на ШМО Майстер клас «Ефективність ранкових зустрічей» 2021р. Виступ на батьківських зборах «Співпраця батьків зі школою для ефективного навчання»2018р. Виступ на МК класних керівників «Формування активної життєвої позиції учнів в умовах НУШ» 2021р.

Номер слайду 37

Основні напрямки виховної роботи. Взаєморозуміння. Творчий підхід. Формування учнівського колективу. Толерантність. Співпраця вчитель-батьки. Виховна робота з класом має не менше значення, ніж навчальна діяльність. Діти з великим задоволенням беруть участь у позакласних виховних заходах, проявляючи зацікавленість та активність при цьому.

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Робота з батьками

Номер слайду 47

Хакатон

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Розвиток пізнавальної активності школярів шляхом участі у творчих конкурсах:-конкурс “Зимовий букет”;-конкурс “Годівничка”;-благодійний ярмарок;-конкурси малюнків на асфальті;-ангелики для Героїв Небесної Сотн;-участь у тижні “Ми за здоровий спосіб життя”.

Номер слайду 52

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Номер слайду 58

Номер слайду 59

Кольоровий тиждень

Номер слайду 60

Номер слайду 61

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Наше позашкільне життя

Номер слайду 64

Номер слайду 65

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Номер слайду 68

Номер слайду 69

Плани на майбутнєСприяти участі здобувачів освіти у шкільних конкурсах, олімпіадах,вікторинах;Надсилати методичні розробки, уроки, виховні заходи до періодичних видань;З метою підвищення педагогічної майстерності займатися самоосвітою;Поповнювати персональний блог матеріали уроків, шкільних та позашкільних заходів;Брати участь в професійних конкурсах;Підвищувати професійну категорію.

Номер слайду 70

Рецепт вчительської молодостіСистематично вживайте: бальзам мудрості, коктейль творчості, каву бадьорості, відвар пунктуальності, настій терпимості, екстракт людяності. Виконуй все це ретельно і будеш вічно молодим, Учителю!

Номер слайду 71

Завжди дотримуюся такого гасла: «У щасливій школі - щасливі діти». На першому місці - діти, любов до них. Усе роблю для того, щоб учні, яких навчаю, стали особистостями неординарними, самостійними, творчими, фізично здоровими і духовно багатими, а я буду далі впроваджувати у свою роботу те, що творить креативну особистість.

Номер слайду 72

Можна зорі розсипати в небі,Можна вітер спинити на мить. Та для цього всміхатися требаІ світ дитини любить!Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Бобак Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Брусник Мария
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Мпатвійчук Сергій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Кручинкіна Ганна Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додав(-ла)
Крамська Ірина
Додано
12 березня 2021
Переглядів
38551
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку