Презентація "Як жести та міміка допомагають нашому мовленню"

Про матеріал
Розширити уявлення учнів про значення у житті людини міміки та жестів; учити виражати емоції за допомогою міміки та жестів, розвивати слухову увагу, пам′ять, логічне мислення, творчі здібності; виробляти власний стиль спілкування з людьми; сприяти виникненню довірливих стосунків; виховувати культуру поведінки та культуру спілкування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як жести та міміка допомагають нашому мовленню За типовою освітньою програмою О. Я. Савченко, до підручника Л. Тимченко, І. Цеповаст.31-32 Підготувала вчитель початкових класів Ващенко Вікторія Сергіївна

Номер слайду 2

Формування ключових компетентностей:громадянської: формувати здатність володіти українською мовою;соціальної: удосконалювати вміння продуктивно співпрацювати дистанційно, сприймати та відтворювати інформацію. Мета: перевірити знання про невербальні засоби спілкування; розширити уявлення учнів про значення у житті людини міміки та жестів; учити виражати емоції за допомогою міміки та жестів, проявляти гнучкість у спілкуванні один з одним; розвивати слухову увагу, пам′ять, логічне мислення, творчі здібності; виробляти власний стиль спілкування з людьми; сприяти виникненню довірливих стосунків; виховувати культуру поведінки та культуру спілкування.

Номер слайду 3

Тип уроку: засвоєння нових знань. Основні терміни і поняття: міміка, жести. Обладнання: презентація до уроку; комп'ютер з підключеним інтернетом.

Номер слайду 4

Вправа «Смайлик настрою»Навчання стає легким, коли в людини гарний настрій. Усміхніться собі, усміхніться друзям, усміхніться тим, хто біля вас поруч. Виберіть і покажіть одне із зображень на своєму обличчі.

Номер слайду 5

https://www.youtube.com/watch?v=1s. Oz. Bb58 Z_E

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Зміна виразу обличчя, за якою можна зрозуміти настрій людини – це …(міміка)Рухи частин тіла людини, які допомагають без слів передавати інформацію – це …( жести) 

Номер слайду 8

Інтерактивна вправа Загадайте емоцію, покажіть її у «Кріслі автора», а ми спробуємо вгадати.

Номер слайду 9

Фізкультхвилинка «Мімічне коло». Утворимо уявне коло (всі встали біля екранів) Діти, зараз ви актори, які будуть крокувати на місці й нести м′яку іграшку. При цьому показувати мімікою і жестами те, що я загадую. Тож , вважаючи, що ваша іграшка це:важкий камінь;ваза зі скла;брудний черевик;повна склянка води. А тепер іграшку покладіть і уявіть, що ви:вітер;мавпочка;модель. А тепер всі посміхніться і за парти поверніться. Ви гарні актори! А показали ви пантоміму.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Гра “Жести”Легке похитування головою ліворуч – праворуч. Легке похитування головою вгору-вниз. Знизування плечима. Стиснутий кулак із піднятим догори великим пальцем. Стиснутий кулак з опущеним униз великим пальцем. Розведені в сторони руки долонями до співрозмовника.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Рефлексія.

pptx
Додано
6 січня 2023
Переглядів
3548
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку