Презентація "Як змінилися стандарти краси за останні 100 років"

Про матеріал
Жінки у всі віки були в центрі уваги. В кожен час виділялися особливі, притаманне саме конкретного віку, стандарти жіночої краси. У поданій презентації наведено приклад розвитку кінематографа з допомогою якого виникли ікони стилю. Цим жінкам наслідували, майже всі хотіли бути схожими на них.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як змінилися стандарти краси за останні сто років

Номер слайду 2

Жіноча краса з кожним десятиліттям перетерплювала зміни. Як змінювалися ідеали й стандарти жіночої краси за останні 100 років1900 – Жінки Гібсона1910 – Час перетворень1920 — Флепперы1930 – Гламур1940 – Жінки зі сталевим характером1950 – Акцент на жіночності1960 – Мініатюрні красуні1970 – Жінки диско1980 – Неперевершені королеви аеробіки1990 – Дівчата подіуму2000 – Стрункі і смагляві

Номер слайду 3

Жінки у всі віки були в центрі уваги. В кожен час виділялися особливі, притаманне саме конкретного віку, стандарти жіночої краси. Розвиток кінематографа стало тим поштовхом, з допомогою якого виникли ікони стилю. Цим жінкам наслідували, майже всі хотіли бути схожими на них.

Номер слайду 4

1900 – Жінки Гібсона Американський ілюстратор створив свій еталон краси, яким захоплювалися всі жінки світу. Це були досить худорляві дівчата з осиною талією. Тоді в моду ввійшов корсет, який допомагав зменшити ще більше талію.

Номер слайду 5

1910 – Час перетворень У той час еталоном жіночої привабливості була сором'язлива красуня з короткими кучерявими волоссям – Мері Пікфорд. Однак чоловіків це шокувало, коли після повернення з війни, на порозі хати зустрічали дружини з досить короткими стрижками. Після таких експериментів із зовнішністю, кардинально змінився і характер жінок. Вони стали розкутими і в спілкуванні, і в зовнішності. Стали робити макіяж. 

Номер слайду 6

1920 — Флеппери. На початку 20-х років жінки, які стежили за модними тенденціями, намагалися не відставати від ікон стилю, почали стригти волосся дуже коротко. Косметичні компанії випускають нові засоби допомагають дарувати «вічну молодість» і приховати те, що не подобатися або не відповідає еталону краси. В моду увійшли сукні з талією нижче стегон, які були досить короткими і прямими. Дівчата не комплектували і яскраво фарбувалися. Такими були дами епохи джазу.

Номер слайду 7

1930 – Гламур. Це період струнких підтягнутих жінок, з довгими ногами, з правильними рисами обличчя, з кучерями, чарівними віями і ідеальними тонкими, як ниточка бровами. Всіма цими характеристиками мали кінодіви 30-х років

Номер слайду 8

1940 – Жінки зі сталевим характером Роки військових дій відбилися не тільки на зовнішності, якою мало приділяли уваги, але і на характері жінок, який перебрав чоловічі риси. Теж можна сказати і про голлівудських актрис – стриманість у них простежувалася у всьому.

Номер слайду 9

1950 – Акцент на жіночності Епоха найбільшої актриси Одрі Хепберн, кіноактриси Джейн Менсфілд, «королева Голлівуду» Елізабет Тейлор, а також інші. Дівчата не виснажували себе дієтами, які нагадували їм про минулих голодних роках. Все було природньо.

Номер слайду 10

1960 – Мініатюрні красуні Худоба стала модною — це були стандарти жіночої краси того часу. Символом краси була неперевершена Твіггі і співачка Ненсі Сінатра. З того моменту стали популярні дієти, на які сідали, щоб стати хоч трішки схожими на кумирів і носити короткі спідниці, і мініатюрні сукні.

Номер слайду 11

1970 – Жінки диско. Через 10 років всі забули про дієти і прозорою худорби, однак, не назавжди. У моді також були дівчата, але їх стрункість була досягнута аж ніяк не дієтами, а спортом та запальними танцями.

Номер слайду 12

1980 – Неперевершені королеви аеробіки Жінки атлетичної зовнішності також демонстрували і в 80-ті роки і були стандартами жіночої краси. Аеробіка захопила світ, нею займалися і домогосподарки, і навіть зірки Мадонна і модель Грейс Джонс. Їм наслідували все, навіть намагалися копіювати божевільні зачіски того часу.

Номер слайду 13

1990 – Дівчата подіуму В моду знову входять стрункі форми, які пропагували супермоделі того часу – Наомі Кемпбелл, велична Сінді Кроуфорд, німкеня за походженням Клаудія Шиффер, а також Кейт Мосс. Британська супермодель Кейт Мосс стала законодавицею тренду «героїновий шик». Це ніяк не пов'язано з вживанням наркотиків, а більше з блідістю у зовнішності і надмірною худобою.

Номер слайду 14

2000 – Стрункі і смагляві З новим тисячоліттям все кардинально змінюється. На зміну надмірну худобу приходить красиве випромінює здоров'я тіло з легким загаром. У моді була стрункість. Пишні форми і надмірна худорба відходять на другий план. Стиль в одязі також змінювався, з'явилися кофтинки, які відкривали животик, тому жінки строго стежили за своїм тілом і особливу увагу приділяли пресу.

Номер слайду 15

У 2009 році звання найкрасивішої жінки світу переходить від супермоделі Жизель Бундхен до голлівудської актриси Анджеліни Джолі. Головні «фетиші» нового десятиліття: оливкова шкіра, пухкі губи, високі вилиці і пухнасті вії. Щоб домогтися бажаного, дівчата готові на все: губи «як у Енджі» — один з найпопулярніших запитів в косметологів.

Номер слайду 16

Але чим ближче ми підходимо до 2020 року, тим страшніше наші перспективи... Або все нове — це добре забуте старе? Пам'ятаєте, на початку століття дівчата носили жорсткі корсети, щоб фігура нагадувала пісочний годинник? Сьогодні корсети, на щастя, в минулому, а домогтися «екстремальних» вигинів тіла можна за допомогою пластичних хірургів...

pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
19 лютого
Переглядів
68
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку