Презентація "Яка мета сталого розвитку? Чому він важливий?"

Про матеріал
Презентація до курсу 6 клас "Етика" НУШ за підручником Т.Мелещенко, О.Желіба, Т.Бакка, Є.Ашортіа, О.Богомаз. Можна використовувати під час дистанційного та очного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

6 клас НУШ “Етика” за підручником Мелещенкo Т. В. Яка мета сталого розвитку? Чому він важливий?

Номер слайду 2

Мійнастрій. Обери свій настрій! Який він сьогодні? Знайди приховані слова до теми уроку. Скористайся підказками.1. Екологія2. Розвиток3. Проблеми4. Ресурси

Номер слайду 3

Найбільшою екосистемою є біосфера - оболонка Землі, у якій існують усі живі організми. Людина також є елементом біосфери. Усі життєві ресурси, такі як повітря, вода, їжа, значну частину енергетичних і будівельних ресурсів людина бере з біосфери. У біосферу людина викидає промислові й побутові відходи. Така діяльність щодалі порушує екологічну рівновагу в біосфері. ХХ століття принесло людству чимало благ, пов'язаних з бурхливим розвитком науково-технічного прогресу. Сьогодні у світі існує чимало екологічних проблем, починаючи зі зникнення деяких видів рослин і тварин та закінчуючи загрозою цілому людству.

Номер слайду 4

Екологічні проблеми - це зміна природного середовища в результаті діяльності людини, що призводять до порушення структури природної системи й негативних соціальних, економічних та інших наслідків. Розглянь малюнок та прокоментуй його. Як можна позбутися екологічних проблем?Відскануй QR-код та переглянь відею

Номер слайду 5

Екологічні проблеми вважають катастрофами. Залежно від причин їх поділяють на природні й техногенні. Серед природних катастроф можна назвати падіння на Землю великих метеоритів, урагани, повені, цунамі, тайфуни, землетруси, пожежі, сильні посухи, виверження вулканів. Природні явища мають локальний характер, однак вони спричиняють руйнації і призводять до знищення цілих міст і навіть регіонів, значних матеріальних збитків і загибелі людей. Наприклад, падіння метеорита, що трапилося приблизно 60-70 мл років тому, спричинило виникнення Мексиканської затоки, архіпелагу Японських островів та Японського моря. Існує теорія, що саме ця подія призвела до кліматичних змін, у результаті яких вимерли динозаври.

Номер слайду 6

До техногенних катастроф належать: аварії на промислових об'єктах, будівництві, на залізничному, повітряному, автомобільному, трубопровідному й водному транспорті тощо. Техногенні катастрофи супроводжуються вибухами, утворенням осередків пожеж, радіоактивним, хімічним або біологічним зараженням великих територій, тяжкими наслідками для довкілля, ураженням та загибеллю людей.

Номер слайду 7

Як ти вважаєш, чому в Кримінальному кодексі України є такі статті? Яке їх значення?

Номер слайду 8

Проблемою для всього людства є зростання потреб людини й обмеженість ресурсів. Ти вже в 5 класі вивчав/вивчала, що потреби - це прояв необхідності мати певні блага, бажання володіти ними, відчуття нестачі, якщо бажання залишається незадоволеним. Для задоволення потреб необхідні ресурси - запаси, які можна використати, якщо треба. Природними ресурсами є орні землі, пасовища, ліси, родовища корисних копалин, водні та інші види природних ресурсів. Такі ресурси обмежені.

Номер слайду 9

Людині досить складно задовольняти свої потреби через обмеженість ресурсів. Це поняття, що характеризує рідкість, обмеженість, дефіцит, скінченність ресурсів, доступних людству в кожний конкретний момент. Учені світу підрахували загальні розміри запасів нафти, газу, вугілля та інших корисних копалин і визначили, що ці ресурси є обмеженими. Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища, головна мета якого стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі й навколишньому середовищі. Саме в цей день у Стокгольмі в 1972 році відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища, за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища. Факт, над яким варто замислитися. Що ти робиш для того, аби зберегти навколишнє середовище?

Номер слайду 10

Щоб зберегти природу й ресурси, потрібно розвивати культуру споживання. Культура споживання - ощадливе використання ресурсів. Важливо не шкодити довкіллю, не виснажувати грунти, не вирубувати ліси, зменшити викиди в повітря та воду, переходити на альтернативні види енергетики тощо. Розглянь найпростіші способи збереження нашої планети.

Номер слайду 11

Через загострення екологічної кризи планети Земля постає нагальна необхідність об'єднання зусиль світового співтовариства для забезпечення сталості навколишнього середовища. Головні напрями співпраці включають:1. Створення міждержавних банків екологічної інформації.2. Створення міжнародних фінансових фондів з охорони довкілля.3. Подолання наслідків екологічних і техногенних катастроф. 4. Координація національних природоохоронних заходів з урахуванням екологічної взаємозалежності держав. 5. Експлуатація природних ресурсів, що належить до категорії спільної спадщини людства. Завантажуй додаток. Еко. Загроза ecozagroza.gov.ua#Довкілля. ВСмартфоні

Номер слайду 12

САМООЦІНЮВАННЯ Чудово, все вдалося!Добре, але можу краще!Важко, потрібна допомога!Були труднощі! А як ти сьогодні працював/працювала на уроці?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чудная Ольга Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Етика, 6 клас, Презентації
Додано
18 березня
Переглядів
704
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку