конспект уроку відповідальне ставлення до життя

Про матеріал
презентація уроку на тему відповідальне ставлення до життя....................................
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відповідальне ставлення до життя. Людина у світ приходить для добра!

Номер слайду 2

Епіграф: «Кожне життя – це картина. Батьки дають полотно, доля – рамку, суспільство – фарби, ну а малювати доводиться самим». (Т. Міллер )

Номер слайду 3

Нові слова та визначення Відповідальність – покладений на когось або взятий на себе обов’язок відповідати за певну ділянку роботи,вчинки тощо. Життя – стан особи, існування окремої особистості; життя людини, її вік – від народження до смерті.

Номер слайду 4

Мозковий штурм Чи має життя мету і сенс, і в чому вони? Хто керує людським життям? Чи можна зробити життя кращим і щасливішим? Хто я? Навіщо я прийшов у цей світ?

Номер слайду 5

А ключовим віршем сьогоднішнього уроку є слова зі Святого Письма: Я прийшов, щоб ви мали життя вічне і по достаткам щоб мали.(Ів.10:10) Вислови про життя Пророк Іов про життя говорив так: Господь дав і Господь узяв…Нехай буде благословенне Господнє ім’я! Життя справді складне, і єдиний у нього підручник-досвід.(Г.Тютюнник) Життя прожити – не поле перейти.(народна мудрість) Християнська віра- це ніщо інше, як мистецтво жити.(Блаженніший Св’ятослав)

Номер слайду 6

Отже, життя – це незбагненний дар Божий. Ми не можемо побачити його, відчути або посперечатися з ним. Кожен може запитати: від кого я отримав життя? Від своїх батьків? А звідки вони отримали життя? Неминуче доведеться повернутися в Едемський сад до створення людини. Всяке життя виходить від Бога. І ми повинні вчитися бути такими, прожити своє життя так, якими нас хоче бачити Бог. А він хоче бачити нас досконалими. Саме такими, яким і є наш Небесний Отець.

Номер слайду 7

«Притча про вірного і невірного слугу» (Мт.24:45-51) Бесіда по змісту притчі: Які слуги були у пана? Що вирішив зробити перший слуга? Як вчинив другий слуга? Яку «нагороду» отримає від свого пана злий слуга за нечесну працю? Що нас навчає ця притча?

Номер слайду 8

Отже, безвідповідальне ставлення до своїх обов’язків призводить до небажаних результатів і поки ми ще маємо час, варто вибрати інший шлях нашого життя. 1. Тест на засвоєння До яких людей бути подібними закликає нас Ісус Христос у притчі? Як господар винагородить вірного раба? А як поставиться господар до раба, який знає волю господаря, але не виконує її? А що чекає на раба, який не знав і не виконав волі господаря? Як закінчується ця притча?

Номер слайду 9

Тест на розуміння Як Ісус Христос називає тих, хто пильнує достатки господаря завжди? Кого символізує господар? Що значить «пильнувати господарство»? Чому не можна ухилятися від виконання своїх обов’язків? Коли повернеться господар? Коли прийде Господь?

Номер слайду 10

Цією притчею Ісус Христос навчає нас бути відповідальними. Ухиляючись від виконання своїх обов’язків, ми віддаляємося від Бога. Прирікаємо себе на недовіру й зневагу з боку друзів і знайомих. Коли людина усвідомлює свою відповідальність і чинить по-іншому — то є найтяжчий гріх. Тож будемо щодня аналізувати свої вчинки й виправляти свої помилки. Цим ми виховаємо в собі дуже цінну християнську чесноту — смирення. А смирення — то прояв любові. Любімо ж Господа й один одного.

Номер слайду 11

Пропоную розповідь Поля Дж. Вортона «… задля майбутнього»: «Жив багатий чоловік, який бажав творити добро. Одного разу він побачив, у яких жахливих умовах живе бідний тесля. Запросив багач теслю до себе і доручив йому збудувати гарний дім. – Я хотів би, щоб він був прекрасним. Використовуй для роботи якнайкращі матеріали, запроси до роботи найкращих майстрів, не заощаджуй ні на чому. Він також сказав, що від’їжджає в далеку подорож і сподівається, що коли повернеться дім вже буде готовий…

Номер слайду 12

Тесля, побачивши, що має змогу добре заробити, економив увесь час на будівельних матеріалах, наймав за низьку плату поганих робітників, усякі недоробки замальовував фарбою, — одним словом, шахрував як тільки і де тільки міг. Коли ж повернувся з подорожі багатий замовник, то тесля, віддаючи йому ключі від дому, сказав: — Я робив так, як ти казав, і побудував дім, який ти собі бажав. — Я дуже радий, — відповів багач і, віддаючи ключі теслі, промовив: — Ось тобі ключі. Вони тепер твої. Я наказав збудувати цей дім для тебе. То мій подарунок для тебе і твоєї рідні. У наступні роки тесля жалкував, що так сам себе ошукав. Він постійно був змушений робити ремонт. “Коли б я знав, — думав тесля, — що будую дім для себе, то зробив би це якісно ”.

Номер слайду 13

Про що думав багатий чоловік, замовляючи будову? Яке доручення отримав тесля? Як тесля поставився до своєї роботи? Про що думав тесля, будуючи будинок? Як безвідповідальність теслі вплинула на його проживання в цьому домі?

Номер слайду 14

Повчальне оповідання Бруно Ферреро РИБОЛОВНА СІТЬ Поміркуй і дай відповідь: Чи наполегливо працювала дівчинка? До чого призвела її безвідповідальність і лінь?  

Номер слайду 15

Вона несе відповідальність за те, що відбувається у світі.

Номер слайду 16

Хотілося б, щоб люди цінували найдорожче,що в них є – життя. Бо другого шансу вони не матимуть. А якщо у вас і виникла якась проблема – пам’ятайте, що хтось у цьому світі любить, чекає, хвилюється, молиться за вас, а заради цього варто жити!!!

Номер слайду 17

Домашнє завдання Напиши в зошиті міні-твір на тему: «Що потрібно людині для того, щоб гідно провести життя?»

ppt
Пов’язані теми
Етика, 6 клас, Презентації
Додано
29 березня
Переглядів
77
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку