Презентація "Яка ти, книго?"

Про матеріал
Презентація містить матеріал для збагачення та удосконалення лексичного запасу за темою "Книги", систематизації знань у даній галузі. Містить вправу на формування вміння вживати антоніми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Книги Яка ти, книго?

Номер слайду 2

Вірш Леоніда Глібова про книгу. Бачить – не бачить,Чути – не чує. Мовчки говорить,Дуже мудрує. Часом захоче –Правди навчає,Іноді бреше,Всіх звеселяє. Люба розмова, –Будемо, діти,З нею довіку. Жити-дружити. Хто ж то такая. В світі щаслива,Мудра, правдиваІ жартовлива?Як не вгадали,Стану в пригоді: Річ коротенька –Книжка, та й годі.

Номер слайду 3

А й справді…Сьогодні ми ще раз поговоримо про книги. А чи ставили ви собі питання: "Які ж вони бувають ті книжки?"Вони бувають різні. Серйозні наукові та розважальні, енциклопедії та романи, художні та нехудожні. Вони можуть бути великі та малі, товсті та тонкі, в жорсткій палітурці та тонкій, ілюстровані або ні, паперові, електронні, аудіокниги, надруковані шрифтом Брайля.

Номер слайду 4

Головне меню

Номер слайду 5

Типи книг (за змістом)

Номер слайду 6

А ще які бувають книги?

Номер слайду 7

Глиняна книга

Номер слайду 8

Паперова книга

Номер слайду 9

М’яка книга

Номер слайду 10

Електронна книга

Номер слайду 11

Текстові (друковані) книги

Номер слайду 12

Ілюстровані (комікси)

Номер слайду 13

Аудіокнига

Номер слайду 14

Тактильна (шрифт Брайля)

Номер слайду 15

Вправа «Скажи навпаки»

Номер слайду 16

Ця книга велика, а ця …

Номер слайду 17

Ця книга товста, а ця…

Номер слайду 18

Ця книга нудна, а ця…

Номер слайду 19

Ця книга весела, а ця…

Номер слайду 20

Бережи книгу. Вона твій порадник та друг!Бережи книгу1. Носи книги в папці обгорнутими папером.2. Удома відведи їм визначене місце на книжковій полиці.3. Читай книги за чистим столом із чистими руками.4. Перегортай сторінки за правий верхній куток.5. Щоб не загубити місце в книзі, де ти закінчив  читатати, вклади закладку.6. Прочитані книжки поверни до бібліотеки. Їх чекають інші читачі.7. Не перегинай книгу під час читання.8. Якщо книга порвалась – обов’язково підклей  її. Не  можна:1. Перегинати книгу;2. Робити записи на сторінках;3. Замість закладки користуватися ручкою чи лінійкою. Учні повинні 3-4 рази на чверть самостійно переглядати ісправедливо оцінювати своє відношення до книги. Усім учням слід брати активну участь в операції «Живи,книго!»

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Презентації
Інкл
Додано
3 лютого 2023
Переглядів
1383
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку