Презентація "Яке значення бактерій і вірусів у природі й для людині"

Про матеріал
Презентація на тему Яке значення бактерій і вірусів у природі й для людині для НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Яке значення бактерій і вірусів у природі й для людини?

Номер слайду 2

Які хвороби спричиняють бактерії та віруси. Завдання на уроціЩо таке симптоми хвороби?2. Які ти ще знаєш бактеріальні та вірусні хвороби?3. Якими шляхами бактерії і віруси можуть потрапити в наш організм?

Номер слайду 3

Щоб виявити бактерії у повітрі, мікробіологи використовують спеціальні поживні середовища в чашках Петрі. На них бактерії утворюють скупчення клітин - колонії, які можна побачити неозброєним оком. Розглянь уважно світлини чашок Петрі, які одержали дослідники, коли вивчали кількість мікроорганізмів повітря класу в різний період дня. Мікроорганізми повітря класу: до уроків (1), після другого уроку (2) і після уроків (3)

Номер слайду 4

Хвороботворні бактерії спричиняють захворювання людей, тварин, рослин. Бактерії псують харчові продукти, ціанобактерії призводять до «цвітіння водойм». Проте бактерії мають дуже багато корисних ролей. Зокрема, в ґрунті вони розкладають речовини відмерлих організмів і забезпечують його родючість. Бульбочкові бактерії у коренях квасолі, сої, бобів (та деяких інших рослин) забезпечують ці рослини потрібним для них азотом з повітря. Бактерії утворюють антибіотики, вітаміни, гормони, які застосовують у медицині. Бактерії спричиняють захворювання комах - шкідників рослин, тому з них виготовляють препарати для боротьби з ними. Бактерії кишківника людини поліпшують травлення, утворюють корисні вітаміни, захищають від хвороботворних бактерій. Бактерії очищують стічні води, розкладають різноманітні відходи. Певні бактерії використовують для виготовлення сирів, кисломолочних продуктів, квашення овочів.

Номер слайду 5

Дати відповіді на запитання в зошит:1. Який захисний механізм допомагає нашому організму боротися із збудниками захворювань - вірусами та бактеріями?2. Чи всі бактерії, які є в організмі людини шкідливі?3. Які засоби профілактики інфекційних захворювань Д/З опрацювати параграф 42

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
23 березня
Переглядів
18
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку