Презентація «Які планети належать до земної групи»

Про матеріал
Презентація створена до теми «Які планети належать до земної групи» за підручником "Пізнаємо природу" 6 клас автора Д. Біди (розроблено до модельної програми «Пізнаємо природу» 5- 6 класи автори: Біда Д. Д., Гільберг Т. Г., Колісник Я. І.) В презентації розкриті наступні питання: • Які планети належать до земної групи. • Які особливості мають планети земної групи. • Особливості планети Меркурій. • Особливості планети Венера. • Особливості планети Марс.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯКІ ПЛАНЕТИ НАЛЕЖАТЬ ДО ЗЕМНОЇ ГРУПИ.

Номер слайду 2

РОЗГАДАЙТЕ РЕБУСИ.

Номер слайду 3

РОЗГАДАЙТЕ РЕБУСИ.

Номер слайду 4

ЩО ОБ’ЄДНУЄ ПЛАНЕТИ ЗЕМНОЇ ГРУПИМеркурій, Венера, Земля і Марс — планети земної групи. Вони мають тверду поверхню і практично кулясту форму.

Номер слайду 5

ЩО ОБ’ЄДНУЄ ПЛАНЕТИ ЗЕМНОЇ ГРУПИУ Меркурія та Венери природних супутників немає, у Землі — один, Місяць, у Марса два супутники - Фобос і Деймос.

Номер слайду 6

ПЛАНЕТИ ЗЕМНОЇ ГРУПИ. ЗЕМЛЯ. Земля — найбільша серед планет земної групи. З космосу вона здається блакитною завдяки атмосфері й Світовому океану. Це єдина планета, на поверхні якої є вода в трьох агрегатних станах, і поки єдина відома планета, на якій існує життя. Атмосфера й океан пом’якшують клімат Землі, акумулюють сонячну енергію поблизу екватора й переносять її в холодні північні широти.

Номер слайду 7

ПЛАНЕТИ ЗЕМНОЇ ГРУПИ. МЕРКУРІЙ. Меркурій — найближча до Сонця і найменша планета Сонячної системи. Він не має природних супутників та атмосфери. Дуже повільне обертання навколо своєї осі (велика тривалість дня і ночі) призводить до того, що температура на нічному й денному боці Меркурія вздовж екватора змінюється приблизно від –175 °С до +450 °С відповідно.

Номер слайду 8

ПЛАНЕТИ ЗЕМНОЇ ГРУПИ. ВЕНЕРА. Венера — третій за яскравістю об’єкт нашого неба після Сонця й Місяця. Планета обертається навколо своєї осі зі сходу на захід, в напрямку, протилежному обертанню більшості планет. Густа атмосфера Венери, у якій плавають потужні хмари із сульфатної кислоти, створює парниковий ефект. Середня температура на поверхні Венери приблизно +470 °С, вища, ніж температура плавлення цинку (+420 °С). На поверхні Венери течуть ріки лави, яка довго не застигає.

Номер слайду 9

ПЛАНЕТИ ЗЕМНОЇ ГРУПИ. МАРС. Марс — четверта за віддаленістю від Сонця й сьома за розмірами планета Сонячної системи. Марс майже вдвічі менший за Землю. Марс називають «червоною планетою» через червонуватий колір поверхні. На Марсі є атмосфера й змінюються пори року. Середня температура повітря на Марсі становить приблизно –40 °С. Улітку повітря прогрівається до +20 °С, а в зимові марсіанські ночі атмосфера охолоджується до –125 °С.

Номер слайду 10

ПЛАНЕТИ ЗЕМНОЇ ГРУПИ. МАРС. На Марсі є Олімп — найвища в Сонячній системі гора вулканічного походження заввишки 27 км. Долина Марінер — найбільший у Сонячній системі каньйон, що за розмірами міг би зайняти всю територію США. Його було відкрито за допомогою космічного апарата «Марінер-9».

Номер слайду 11

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ Меркурій, Венера, Земля і Марс — планети земної групи. Вони мають тверду поверхню, практично кулясту форму й невелику кількість супутників (або не мають їх). Кожна планета має свої особливості — наявність або відсутність атмосфери, температурний режим, особливості поверхні.

Номер слайду 12

Опрацювати &28, виконати завдання «Закінчить речення». Домашнє завдання.

Номер слайду 13

1. Найвища в Сонячній системі гора вулканічного походження Олімп знаходиться на планеті … .2. На планеті … середня температура досягає +470 °С (вища, ніж температура плавлення цинку).3. До планет земної групи належать: Меркурій, …, …, … .4. … також називають «червоною планетою» через червонуватий колір його поверхні.5. Найближча до Сонця і найменша планета Сонячної системи – це … . Завдання «Закінчить речення».

Номер слайду 14

6. Планета … має два природні супутники Фобос і Деймос.7. Найбільша серед планет земної групи - … .8. Земля – єдина планета … системи, на якій є … в 3-х агрегатних станах та існує … .9. Є атмосфера й змінюються пори року не лише на Землі, а й на … . Завдання «Закінчить речення».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Шляхова Наталія Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Скоробагата Людмила Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Шатовський Валентин Олександрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Зінченко Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Кравцова Натали
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
19 січня
Переглядів
2778
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку