Презентація "Які властивості має повітря"

Про матеріал

Презентація "Які властивості має повітря" для 2 класу (за підручником

Гільберг Т.. Тарнавська С., Павич Н..

Розроблено вчителем початкових класів Садурською В.Л.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Повітря товстим шаром огортає нашу Землю. Вдень воно захищає її від палючого сонячного проміння, а вночі — від переохолодження. Кожна щілина, будь -який порожній простір заповнені повітрям. Що ви знаєте про повітря?

Номер слайду 3

Який смак має повітря ?Чи можемо відчути запах повітря?

Номер слайду 4

Повітря має масу. Повітря рухається. Повітря не має власної форми, тому займає будь-який простір

Номер слайду 5

Під час нагрівання повітря розширюється, а під час охолодження - стискається.1. У склянку з водою опустимо догори дном колбу так, щоб до неї не зайшла вода. Будемо нагрівати колбу руками. З неї виходять бульбашки повітря. Чому?2. Не виймаючи колбу з води, покладемо на неї холодну вологу тканину. У колбу почне набиратися вода. Чому?

Номер слайду 6

По ногах дме холодне повітря, а тепле кімнатне повітря, піднявшись догори, виходить надвір. Потримавши довше двері прочиненими — і в кімнаті стане майже так само холодно, як і надворі. Чому?Відчинити зовнішні двері, коли надворі холодно. Що ви відчуваєте ?Тому що тепле повітря вийде, а його місце займе холодне. Тепле повітря легше від холодного. Воно піднімається вгору, а холодне опускається вниз. Так виникає вітер.

Номер слайду 7

Що «вміє робити» вітер?

Номер слайду 8

Природне явище із сильним вітром, грозою, дощем або снігом називають бурею. Буревій(ураган) — це вітер руйнівної сили та високої швидкості.

Номер слайду 9

Що забруднює повітря? З труб заводів у повітря піднімається дим,у якому багато пилу, отруйних речовин, шкідливих для здоров’я всіх живих істот. Вихлопні гази автомашин,спалювання опалого листя з дерев, оброблення рослин хімікатами від шкідників - забруднюють повітря .

Номер слайду 10

Що ж роблять люди, щоб повітря було чистим? На заводах працюють установки, які уловлюють пил і отруйні гази. Вчені розробляють нові машини, які не забруднюватимуть повітря. А головним очисником повітря є зелені насадження. Ось чому так легко дихається в лісі. Одна тільки тополя виділяє кисню стільки, скільки 3 липи, 7 ялин,4 осики.

Номер слайду 11

pptx
Додано
20 серпня 2022
Переглядів
820
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку