Презентація Яку форму і розміри має Земля

Про матеріал
Презентація на тему Яку форму і розміри має Земля за підручником Біда НУШ. Для закріплення знань, умінь та навичок для учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Яку форму і розміри має Земля

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Найпершу навколосвітню подорож очолив Фернан Магеллан - знаменитий іспанець португальського походження, мореплавець 16 ст. Ця подорож тривала три роки. Тепер космічні кораблі облітають Землю за півтори години. З борту корабля можна побачити, що Земля має форму кулі.

Номер слайду 9

 За сучасними даними, Земля має форму кулі, яка сплюснута біля полюсів унаслідок руху навколо уявної осі. Відстань від центру Землі до її полюсів (полярний радіус) дещо менший, ніж відстань від центру Землі до екватора (екваторіальний радіус) . Площа поверхні земної кулі, млн кв. км510 Радіус екваторіальний, км6378 Радіус полярний, км6357 Середній діаметр Землі, км12 742 Довжина екватора, км40 075 Довжина меридіана (півкола), км20 003

Номер слайду 10

Точки перетину умовної земної осі з поверхнею Землі називають полюсами. Їх два - Північний і Південний. На однаковій відстані від полюсів проходить уявна лінія - екватор, яка ділить Землю на дві частини. На північ від екватора розміщена Північна півкуля, на південь - Південна півкуля.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Д/З опрацювати параграф 22 стр. 80 - 82

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
18 квітня
Переглядів
19
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку