Презентація " Японія - Країна Вранішнього Сонця".

Про матеріал
Презентацію можна використати для поглиблення знань учнів про Японію та її кульуру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Таємнича Японія

Номер слайду 2

Краса великого у малому

Номер слайду 3

Поезія Японії Коли богові Нінігі, котрий спустився з високих Небес на острови Японії, були запропоновані на вибір дві дочки гірського бога, він вибрав молодшу сестру на ім'я Квітуча. Тим часом старшу, Високу Скелю відіслав назад до батька, оскільки визнав її потворною. Тоді батько розгнівався і повідав Нінігі про свій первинний задум: якби бог вибрав собі в подружжя Скелю, життя нащадків Нініги було б вічним і міцним — подібно до гір і каменів. Нініги зробив неправильний вибір, і тому життя його нащадків, тобто всіх японських людей, починаючи від самих імператорів і кінчаючи простолюдинами, буде бурхливо-прекрасним, але недовговічним — як весняне цвітіння...

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Чайна церемонія Для японців вона дуже важлива .У ній можуть брати участь не тільки дві людини, головне, дотримуватися всіх визначених етапів чаювання. Майстер чаю - головний у цьому ритуалі. Він заварює і розливає напій по чашках. Цей ритуал тісно пов'язаний з законами дзен-буддизму і широко популярний по всій країні. Японці дуже люблять чай і дотримуються всіх канонів його пригоування, щоб отримати моральне задоволення і насолоду.

Номер слайду 6

Чайна церемонія

Номер слайду 7

Каліграфія Сучасна японська каліграфія зберігає багатовікові традиції і на їхній основі створює і розвиває нові напрямки. У 1948 р. була створена Асоціація майстрів сучасної каліграфії, що і донині є одним з ведучих об'єднань у цій галузі. Щорічно ця організація влаштовує виставки в трьох варіантах: на одній демонструються копії стародавніх зразків, інша представляє роботи сучасних майстрів широкого кола, на третій здійснюється показ творів каліграфів вищого класу.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Легенда про сакуру

Номер слайду 10

Невинна кров Кожна квітка сакури за японським повір'ям, розповідає про долю вбитої дитини. Існує легенда: аби довести правителеві Сегуну жорстокість князя Хотти, сміливий старшина села Сакура привів до нього своїх дітей і показав їхні спини, суспіль покриті побоями княжих слуг. Покараний Хотта затаїв смертельну образу на скаржника. Пізніше йому вдалося потай схопити Сакуру з дітьми, він прив'язав їх до вишні і запоров до смерті. З тих пір вишні в Японії квітнуть рожевими кольорами, адже їх окропила кров безвинних дітей сакури. Сумна легенда надає сакурі особливої загадковості. А чарівність квітучого дерева недаремно породила в Японії ритуал споглядання і милування квітучим деревом.

Номер слайду 11

О так! Прийшла весна, розквітла знову Духмяна сакура в садках. П'янить вона усіх красою Пишу про неї я в рядках: Твій цвіт - неначе подих мрії, Біло-рожеві пелюстки. Вони немовби рай надії Я їх піймаю залюбки. О так! Ця сакура в садках чарівна Дарує радість навесні. Чи застигає погляд? Вірно. Приходить все ж таки ввісні. Твої квітки - це щира досконалість, І іх краса дивує завжди нас. В тобі єдина сила – бездоганність О, сакура, кружляє ніжний вальс.

Номер слайду 12

ppt
Додано
7 липня 2021
Переглядів
1086
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку