Презентація "Японська кухня."

Про матеріал

Мета :ознайомити учнів з традиціями японської кухні; навчити учнів готувати суші, навчити учнів правильно розраховувати сировину, організувати робоче місце, правильно підбирати інструмент, інвентар та посуд; дотримуватись послідовності технологічного процесу та санітарно-гігієнічних вимог, норм охорони праці й безпеки життєдіяльності; виховувати любов до праці; культуру праці; бережливе ставлення до сировини; устаткування і інструментів; розвивати в учнів уміння і навички приготування суші.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Японська кухня. Виконала: Гуд Світлана Сергіївнавчитель образотворчого мистецтва КЗ “НСЗШ I-III ст. №4”, м. Нікополь

Номер слайду 2

Традиційні продукти японської кухні

Номер слайду 3

Традиційні продукти японської кухні

Номер слайду 4

Національні страви Японії СашиміТемпура. Фугу. Сукіякі

Номер слайду 5

Основними правилами та особливостями японської трапези можна назвати:традиційний прийом їжі відбувається за низьким столиком, навколо якого японці сидять на власних п’ятах;перед початком їжі всі вимовляють традиційну подяку за їжу оскільки багато страв японці їдять руками, біля них знаходиться спеціальний рушник, яким вони витирають руки і обличчя в разі необхідності;

Номер слайду 6

у японців практично ніколи немає на столі основного блюда, всі різновиди їжі представлені в невеликій кількості, щоб можна було спробувати всього потроху;за японським столом вважається нормальним спробувати всі страви, а тільки потім приступати до основної частини трапези, вживаючи те, чому віддається найбільша перевага;головною їжею завжди є рис і страви з нього, тому цей продукт необхідно доїсти до останньої зернини;паличками для їжі не прийнято вказувати на людину або рухати ними страви на столі.у японців заведено хвалити приготовані страви гучним причмокуванням під час їжі – це комплімент господареві чи шеф-кухарю.

Номер слайду 7

Підбір посуду під час подачі і сервірування столу.

Номер слайду 8

Суші – національне блюдо Японії

Номер слайду 9

Суші – це шматочок риби або морепродукта на грудочці рису. Суші подають по одній штучці. Роли – невеликі рулетики. Роллів на вашій тарілці може бути 6-8шт.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Як правильно тримати палички

Номер слайду 12

Технологія приготування « Макі-суші» або «Норімакі»

Номер слайду 13

ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ« м. АКІ-СУШІ» Рис для суші рис круглозернистий ( rice) - 1 кг рисовий або винний оцет (vinegar)- 180 мл цукор ( sugar)- 155 грам сіль( salt) - 45 грам. Рис промийте 5-6 разів холодною водою, залити воду і залиште на 15-20 хвилин. Перекладіть рис у каструлю із щільною кришкою, дно каструлі попереднього застеліть фольгою. Залийте рис холодною водою в пропорції 1:1 на сильному вогні 15-20 хвилин до повного випаровування рідини не перемішуючи та не відкриваючи кришки каструлі. Дайте рису після варіння постояти під кришкою ще 10-15 хвилин, після цього перекладіть рис у широкий дерев'яний посуд. Для рисової заправки змішайте рисовий або винний оцет, цукор, сіль і поставте на вогонь, після повного розчинення цукру зніміть з вогню і дайте охолонути. Рисову заправку додайте поступово до гарячого рису і перемішайте дерев'яною лопаткою знизу вгору зробіть з рису горку і накрити вологим вафельним рушником на 10-15 хвилин. Після цього зніміть рушник, перемішайте рис ще раз і перекладіть в скляну або пластикову ємність, знову накрийте рушником і охолодіть до кімнатної температури. Макі-суші(на порцію 6-8 штук) заправлений рис для суші(rice)- 80 90 грамчервона риба(salmon) - 30 грамводорості норі(nori) - 0 5л. огірок(cucumber) – 1шт

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Наталя Янчук Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 липня 2018
Переглядів
8871
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку