Презентація. Йонний зв'язок.

Про матеріал
Пропоную до уваги добірку навчального матеріала у вигляді презентації. Презентація за темою "Йонний зв'язок" може бути корисною та використана під час підготовки до уроку або під час уроку онлайн або офлайн заняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема заняття. Йонний зв'язок.

Номер слайду 2

План заняття.1. Повторення навчальної інформації за § 19. «Полярний і неполярний ковалентний зв'язок». Хімія. Повторне видання. 8 клас. Григорович. https://uahistory.co/pidruchniki/grygorovich-chemistry-8-class-2021-reissue/19.php * Обговорення помилок з відповідей до запитань тесту. * Завд. https://learningapps.org (Ковалентний зв’язок. Заповнити пропуски. Типи хімічних зв’язків.)2. Ознайомлення з навчальною інформацією за § 20. «Йонний зв'язок». Хімія. Повторне видання. 8 клас. Григорович. https://uahistory.co/pidruchniki/grygorovich-chemistry-8-class-2021-reissue/20.php Приклади 3 D сцени https://ua.mozaweb.com/uk/ 3. Ознайомлення з умовами домашнього завдання. Домашнє завдання.1. Повторити навчальну інформацію за § 19. «Полярний і неполярний ковалентний зв'язок». Хімія. Повторне видання. 8 клас. Григорович. https://uahistory.co/pidruchniki/grygorovich-chemistry-8-class-2021-reissue/19.php 2. Вивчити навчальну інформацію за § 20. «Йонний зв'язок». Хімія. Повторне видання. 8 клас. Григорович. https://uahistory.co/pidruchniki/grygorovich-chemistry-8-class-2021-reissue/20.php 3. Виконати письмові завдання домашньої роботи. Відповісти на запитання тесту.

Номер слайду 3

1-3 електронів4 – 7 електронів. EN

Номер слайду 4

Номер слайду 5

§ 20. Йонний зв'язок. Йонний зв’язок існує в речовинах, утворених металічними та неметалічними елементами. Механізм утворення речовин із йонним зв’язком має спільні риси з утворенням речовин із ковалентним зв’язком. Вони так само утворюються завдяки перерозподілу електронів. Атоми металічних елементів утрачають електрони, перетворюючись на позитивно заряджені йони (катіони), а атоми неметалічних приймають електрони, перетворюючись на негативно заряджені йони (аніони). Між цими різнойменно зарядженими йонами виникає електростатичне притягання, сила якого залежить від зарядів йонів та їхніх радіусів. Такий зв’язок називають йонним. Хімічний зв'язок, що виникає в результаті притягання протилежно заряджених йонів, називають йонним.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Mg. S

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

https://learningapps.org/

Номер слайду 14

https://learningapps.org/

Номер слайду 15

Лінгвістична задача. У перекладі з грецької ката означає «вниз», ана - «догори», іон - «той, що йде». Що, на вашу думку, означають терміни «катіон» та «аніон»?Висновки. 1. Йонний зв'язок існує в речовинах, утворених елементами зі значною різницею електронегативностей. Під час взаємодії речовин, утворених такими елементами, відбувається повна передача електронів від атомів металічних елементів до атомів неметалічних елементів з утворенням протилежно заряджених йонів.2. Речовини з йонним зв'язком існують у вигляді кристалів, у яких позитивно заряджені йони оточені певною кількістю негативно заряджених йонів і навпаки. Йонний зв'язок реалізується завдяки електростатичному притяганню протилежно заряджених йонів.

pptx
Додано
13 грудня 2022
Переглядів
268
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку