Презентація "Юридична відповідальність: поняття, підстави, види"

Про матеріал
Презентація до уроку правознавства у 9 класі: «Юридична відповідальність: поняття, підстави, види» розроблений за методикою критичного мислення. Метою уроку є ознайомлення учнів з поняттям «юридична відповідальність», її видами та виховання правової культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Юридична відповідальність: поняття, підстави, види Мета: ознайомити учнів з ознаками, принципами і видами юридичної відповідальності; вдосконалити вміння учнів розв`язувати правові ситуації, пояснювати юридичні терміни, аналізувати різні джерела інформації, працювати в групах, парах, загальному колі; виховувати в учнів правову культуру та розуміння невідворотності юридичної відповідальності в разі скоєння правопорушення.

Номер слайду 2

Правопорушення. Склад. Суспільна шкода. Вина. Суб’єкт. Об’єкт Протиправна поведінка

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Скласти схему «Фішбоун»Тема. Висновок

Номер слайду 5

Скласти сінквейн «Відповідальність»1 рядок – 1 слово – головна тема/об’єкт обговорень (іменник чи займенник)2 рядок – 2 слова , що описують властивості/ознаки/характеристики об’єкта (прикметники, дієприкметники).3 рядок – 3 слова, що описують дії, характерні для об’єкта (дієслова, дієприкметники) 4 рядок – фраза з 4 слів, де автор висловлює особисте ставлення до теми5 рядок – слово-резюме, ключова характеристика або нова інтерпретація об’єкта.

Номер слайду 6

Сінквейн «Відповідальність»1. Відповідальність2. Кримінальна, адміністративна3. Порушувати, зазнати, притягуватися4. Закон один для всіх.5. Обов’язок.

Номер слайду 7

Домашнє завдання: параграф 8 ст. 55-59 опрацювати, розв’зати ситуацію ст. 59.

pptx
Додано
11 грудня 2021
Переглядів
582
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку