Презентація з біології для 8 класу на тему: "Розмноження та розвиток людини"

Про матеріал
Презентація може бути використана під час вивчення теми або з метою узагальнення та систематизації здобутих знань учнями 8,11класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Розмноження і розвиток людини8 клас

Номер слайду 2

Мета і завдання. Ознайомити учнів з особливостями статевого розмноження людини, з будовою гамет; онтогенезом людини;Дати знання про правила збереження здоров’я вагітної жінки; Розвивати вміння порівнювати, аналізувати, узагальнювати, визначати особливості будови органів в зв'язку з їх функціями; Формувати в учнів потребу в здоровому способі життя;Здійснювати статеве виховання, що базується на почуттях кохання та відповідальності та виховувати шановливе ставлення до жінки-матері. Розмноження і розвиток людини.

Номер слайду 3

Гамети людини. Яйцеклітина формується в яєчниках жінки. Сперматозоїди утворюються в сім'яниках чоловіка. Розмноження і розвиток людини. Статеві клітини.

Номер слайду 4

Будова сперматозоїда. Сперматозоїд – чоловіча рухлива статева клітина. Розмноження і розвиток людини. Статеві клітини.

Номер слайду 5

Будова яйцеклітини. Яйцеклітина – нерухома жіноча гамета кулястої форми Розмноження і розвиток людини. Статеві клітини.

Номер слайду 6

Овуляція. Овуляція – процес руйнування фолікула і виходу із нього яйцеклітини Розмноження і розвиток людини. Статеві клітини.

Номер слайду 7

Запліднення – процес злиття чоловічої та жіночої гамет. Зближення сперматозоїдів і яйцеклітини. Проникнення одного сперматозоїда в яйцеклітину. Злиття ядер сперматозоїда та яйцеклітини. Етапи запліднення Розмноження і розвиток людини. Запліднення.

Номер слайду 8

Запліднена яйцеклітина називається зиготою. Із зиготи розпочинається ембріональний період розвитку людини, який триває до її народження (приблизно 9 місяців). Зигота Розмноження і розвиток людини. Запліднення.

Номер слайду 9

Розвиток зародка. Перші вісім тижнів ембріонального розвитку майбутню дитину називають зародком Розмноження і розвиток людини. Ембріональний розвиток.

Номер слайду 10

1 доба.2 доба.3 доба.5 доба. На сьому-восьму добу відбувається вростання зародка в слизову оболонку матки. Розвиток зародка9 доба. Розмноження і розвиток людини. Ембріональний розвиток.

Номер слайду 11

Розвиток зародка4 тижні: Сформована голова, Формуються серце, ручки і ніжки, кровообіг, мозок та хребет.6 тижнів: Серце має 4 камери, Формуються пальчики на руках і ногах, легені, шлунок и печінка,Помітні вуха, очі, щелепа.8 тижнів: Присутні всі важливі органи тіла, хоча ще не повністю сформовані,Формуються м'язи та скелет,Нервова система все більш вдосконалюється. Розмноження і розвиток людини. Ембріональний розвиток.

Номер слайду 12

Розвиток плоду. З 9 тижня майбутню дитину називають плодом10 тижнів: Пальці вже мають нігтики, Плід починає здійснювати несвідомі рухи,При дослідження можна почути серцебиття. 14 тижнів: Шкіра виглядає прозорою,Починає рости волосся на голові.12 тижнів: Дитина починає ковтати, нирки виробляють сечу, всередині кісток утворюється кров,Сформовані мязи дозволяють повноцінно рухатись,Можна визначити стать дитини,З'являються повіки. Розмноження і розвиток людини. Ембріональний розвиток.

Номер слайду 13

Розвиток плоду16 тижнів: Шкіра рожева, добре помітні вушка і обличчя,Дитина кліпає і відкриває ротик.18 тижнів: Дитина активно росте,Шкіра покривається захисною змазкою,З'являються дихальні рухи, але їх не достатньо для нормального функціонування легень. Мати починає відчувати рухи дитини.20 тижнів: Дитина смокче палець, активно рухається,Швидко розвивається головний мозок. Розмноження і розвиток людини. Ембріональний розвиток.

Номер слайду 14

Розвиток плоду22 тижні: Відбувається окостеніння слухових кісточок і дитина може чути дихання, серце та голос матері,Формуються жирові відкладення.24 тижні: Починає реагувати на зовнішні звуки,Спостерігається чергування активності і сну,Шкіра червонувата, зморшкувата, вкрита тонкими волосками.26 тижнів: Очі напіввідкриті, здатні сприймати світло,Девять із десяти народжених у цьому віці виживають. Розмноження і розвиток людини. Ембріональний розвиток.

Номер слайду 15

Розвиток плоду28 тижнів: Легені здатні дихати звичайним повітрям,Дитина відкриває і закриває очі, смокче пальчик, плаче і відповідає на зовнішні звуки,Дихання і температура тіла контролюється головним мозком.30 тижнів: Шкіра потовщується, набуває рожевого кольору,Упорядковується робота головного мозку,Дитина швидко набирає вагу.32 тижні: Вушка набувають звичної форми,Очі закриті лише під час сну. Розмноження і розвиток людини. Ембріональний розвиток.

Номер слайду 16

Розвиток плоду34 тижні: Волосся на голові стає шовковистим,Зростає тонус м'язів і дитина здатна повертати і піднімати голову.36 тижнів: Легені повністю розвинуті,Розвивається хапальний рефлекс,Дитина реагує на джерела світла.38 тижнів: Зріст дитини від голови до сідничок складає до 30 см, а повний – до 50 см, вага – від 2,5 кг до 5 кг,Розвинуто більше 70 різноманітних рефлекторних рухів, необхідних для життя. Розмноження і розвиток людини. Ембріональний розвиток.

Номер слайду 17

Пологи. Пологи – складний фізіологічний процес, під час якого народжується дитина.а, б – голівка дитини опускається в порожнину таза, в – шийка матки розкривається, плідні оболонки розриваються, виділяються навколоплідні води,г – через 5-30 хв. після народження з порожнини матки виходить плацента. Розмноження і розвиток людини. Ембріональний розвиток.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Андрущенко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Марушка Галина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
14098
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку