Презентація з біології для учнів 6 класу на тему "Їстівні та неїстівні гриби"

Про матеріал
Презентація містить інформацію про їстівні та неїстівні гриби та наведені приклади грибів , які відносяться до тої чи іншої категорії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Гриби їстівні та неїстівні

Номер слайду 2

Неїстівні гриби не вживають в їжу через малі розміри та тверді плодові тіла, гіркий смак.Їстівні гриби за поживністю та смаковими властивостями поділяються на категорії.

Номер слайду 3

Гриби 1-ї категорії - смачні, легко засвоюються організмом, не потребують термічної обробки. Можна їсти сирими. Мають яскраві особливості, через, які їх важко сплутати. Гриби 2-ї категорії – мають високі смакові властивості. Портебують термічної обробки. Входять два види грибів, які штучно вирощують в Україні. Вони гарантовано є їстівними та не містять речовин, що можуть спричинити вторинні отруєння. Гриби 3-ї категорії – є смачними та поживними. Такі гриби попередньо відварюють або вимочують, засолюють. Гриби 4-ї категорії мають низьку харчову цінність.

Номер слайду 4

1 категорія. Білий гриб, рижики, груздь, мухомор Цезаря.

Номер слайду 5

2 категорія. Підберезник, підосичник, маслюк, польський гриб.

Номер слайду 6

3 категорія. Чорний груздь, гриб зморшок, опеньок осінній, вовнянка.

Номер слайду 7

4 категорія. Порхівка велетенська, трутовик лускатий, печіночниця.

Номер слайду 8

Деякі занесені до Червоної книги (як їстівні , так і неїстівні)

Номер слайду 9

Цікаві факти. Якщо прикинути в загальних цифрах, то 50% відомих науці грибів неїстівні, але нешкідливі, 25% їстівні, але не смачні, 20% їх видів викликають у людини погане самопочуття, 4% мають приємний смак, а 1% може вас вбити.Європейський білий трюфель – найдорожчий гриб в світі. Його ціна може перевищувати 2000 євро за 1 фунт (0,45 кілограма). Вченим відомо більше трьох десятків видів біолюмінесцентних грибів, що світяться в темний час доби. У Стародавньому Єгипті простим людям було заборонено вживати гриби в їжу, це могли робити тільки члени сім’ї фараона.

pptx
Додано
4 травня 2022
Переглядів
2097
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку