Презентація з біології на тему :Дихальна система", 8 клас

Про матеріал

Презентація з біології на тему " Дихальна система", 8 клас. Створена у відповідності до чинної програми з біології для 6-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів з урахуванням змін, затверджених МОН. Призначена для вчителів біології загальноосвітніх навчальних закладів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дихальна система

Номер слайду 2

ДИХАЛЬНА СИСТЕМАДихальна система

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Носова порожнина. Це простір складної форми, покритий слизовою оболонкою. Функції:зволоження повітря;підтримання температури;знезараження повітря. Носова порожнина є органом нюху.

Номер слайду 5

Гортань. Це структура, яка з'єднує ротову та носову порожнини з наступними ділянками дихальної системи. Функції:проходження повітря;генерація звуків.

Номер слайду 6

Трахея. Трубчаста частина дихальних шляхів, що розташована і бронхами. Складається з хрящових напівкілець, сполучених між собою звязками. Функції:забезпечення проходження повітря з гортані до бронхів і назад.

Номер слайду 7

Бронхи. Повітропровідні шляхи, що відходять від трахеї. Схожі на трахею та містять хрящові напівкільця. Проходять у легені, утворюючи бронхіальне дерево, на кінцях яких знаходяться альвеоли. Функції:забезпечення проходження повітря від альвеол і назад.

Номер слайду 8

ЛегеніПарні органи дихання, які забезпечують газообмін між кров'ю й повітрям. Права легеня складається з трьох часток, ліва – з двох. Легені вкриті спеціальною оболонкою – плеврою.

pptx
Додано
7 серпня 2018
Переглядів
3779
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку