Презентація " З днем народження, Україно!"

Про матеріал
Презентація " З днем народження, Україно!" на допомогу класному керівникові для проведення першого уроку .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З днем народження,Україно!30 років Незалежності України!

Номер слайду 2

То коли все ж таки народилася Україна? Невже 30 років тому?Звичайно, що ні! Точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва, столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають містом де все починається. Тут починалося православ'я, тут взяла початок старослов'янська мова, правонаступницею якої є українська мова. Тут почалася і наша державність. Україна лише відновила свою незалежність!!!

Номер слайду 3

24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної ради народні депутати ухвалили Акт проголошення незалежності України!

Номер слайду 4

Незалежність підіймає на крилах. Відповідальність не дає ці крила спалити. Маючи і те, і інше, можна долетіти до мети!С. Вакарчук

Номер слайду 5

7 історичних фактів до 30 річниці.

Номер слайду 6

За рік до незалежності1990 рік ще є сильною радянська система, але Осінь народів 1989-го поклала край комунізму в Польщі, Угорщині… І цей вітер свободи приніс нам крах старої системи.І одним із найважливіших кроків було прийняття Декларації про державний суверенітет 16 липня 1990 року. Її текст хоча і не проголошував незалежність, але став поштовхом до побудови нової держави. Вона проголошувала право України безпосередньо створювати відносини з іншими державами, укладати з ними договори, обмінюватися дипломатичними, консульськими та торговельними представництвами.

Номер слайду 7

За рік до незалежностіДекларація визнавала самостійність республіки у питаннях науки, освіти, культурного і духовного розвитку української нації.

Номер слайду 8

«Революція на граніті»Відчуваючи, що втрачає владу над союзними республіками, компартія ініціювала підписання нового договору, на базі якого можна було б створити нову Конституцію СРСР. У відповідь на це 2 жовтня на площі Жовтневої революції (нині Майдан Незалежності) у Києві почалися масові студентські протести, які отримали назву “Революція на граніті”.

Номер слайду 9

«Революція на граніті»Окрім недопущення підписання нового союзного договору, студентські братства вимагали проходження військової служби юнаками-українцями винятково на території України, перевибори до Верховної ради УРСР, націоналізацію майна компартії та комсомолу, відставки голови уряду Віталія Масола за його союзно-центристські погляди. Акції протесту та голодування закінчилися 17 жовтня – та відіграли важливу роль у становленні незалежності України.

Номер слайду 10

93 слова24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної ради України 392 депутата проголосували “за” ухвалення Акту проголошення незалежності України, яким проголошено створення самостійної української держави. Текст Акту складався з 93 слів був набраний на друкарській машинці та вміщався на одному папірці.https://youtu.be/21 X1yr. PAuq0

Номер слайду 11

"90,32% - "за"Щоб легітимізувати нову державу та завадити генпрокурору Радянського Союзу оголосити це рішення незаконним, Верховна рада України вирішила провести 1 грудня 1991 року всеукраїнський референдум. На запитання "Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?" ствердно відповіли 90,32% людей.

Номер слайду 12

Світове визнання. Попри невизначеність позицій ЄС, в перші тижні після референдуму незалежність України визнали Угорщина, Литва, Латвія, Болгарія, Естонія, Чехословаччина, Швеція, Ізраїль, Швейцарія. Після того, як до цього списку 25 грудня приєдналися США, одна за одною Україну почали визнавати такі впливові держави як Німеччина, Франція, Великобританія. До кінця січня 1992 року цей список налічував більше ніж 90 країн світу, зокрема всі країни НАТО і ЄС.

Номер слайду 13

"Геополітична реальність припиняє своє існування"8 грудня 1991 року у державній мисливській резиденції Вискулі в Біловезькій пущі (Білорусь) лідери України, Росії та Білорусі підписали угоду про те, що Союз "як суб'єкт міжнародного права і геополітична реальність припиняє своє існування". Своїми підписами Леонід Кравчук, Борис Єльцин і Станіслав Шушкевич скасували договір про створення Союзу соціалістичних радянських республік.

Номер слайду 14

Символи країни25 грудня 1991 року Михайло Горбачов оголосив про відставку. СРСР припинив своє існування. Протягом наступних двох місяців синьо-жовтий прапор набув статусу державного, було затверджено герб та гімн.

Номер слайду 15

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без Батьківщини – ніщо. В. Сухомлинський. Україну можна порівняти з молодою гарною дівчиною, яка вабить неймовірною красою. ЇЇ можна порівняти з українською жінкою, яка є берегинею і  уособлює в собі не лише ніжність, вірність, красу та хазяйновитість, але й мужність та відвагу. Україна – турботлива мати, яка любить своїх дітей, якими б вони не були і завжди чекає їх вдома з далеких країв.

Номер слайду 16

Україна – це супер! Їй немає ціни! І ви,діти,як майбутнє нашої держави повинні вчитися і працювати задля її розквіту та свого щасливого майбутнього. Будьте патріотами своєї Батьківщини. І де б ви не були – повертайтеся додому…Патріотизм — це любов. Люблять не за щось, а тому що не можуть не любити. Не дивіться на Україну, як на землю своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю своїх дітей. І тоді прийдуть зміни…С. Вакарчук

Номер слайду 17

Ви - діти українського народу, який живе на своїй землі, має великі можливості…Я вірю і мрію, що настане день, коли кожен житель нашої країни буде пишатися, що він є громадянином України. І не вагаючись стане на захист, якщо хтось захоче зазіхнути на нашу Землю. Мрію, щоб ви жили правдою, без страху, чесно, задивлялися в добро, бажаючи не тільки для себе щось здобути, але й творити добро ближньому.

Номер слайду 18

А про що мрієте ви?Запишіть кожен свої мрії і ми збережемо їх у нашій капсулі часу. Капсула часу. Відкрити 30.05 2023р.

Номер слайду 19

Ми, майбутнє українського народу,Дослухаймось до. Шевченка й до Франка. Ніхто й ніколи не зречетьсясвого роду,Бо наша лінія у майбуття стрімка. Ми горді тим, що маєм право жити. На рідній, праведній, святій. СВОЇЙ землі,Яку любов'ю зможемо зцілити. Щоб звершенняна ній зробити немалі. Нам Україна сонце м'ясним світить,А спів її веде нас до добра. Ми - діти України, її квіти. Повстать за волю йнам прийшла пора. Ми зробимо все для її процвітання,Піднімемо з землі аж до небес,Настане час такого ще світання,Що для країни подарує сім чудес. Софія Орліогло, Одеська обл., 16 р.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. стаховська юліана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 серпня 2021
Переглядів
887
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку