Презентація з досвіду роботи

Про матеріал
Презентація з досвіду роботи вчителя зарубіжної літератури "Використання інформаційних технологій на уроках зарубіжної літератури".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація з досвіду роботи вчителя Назва закладу. ПІП

Номер слайду 2

Анкетні дані ПІПДата народження: Освіта: вища. Спеціальність: Місце роботи: Посада: вчитель зарубіжної літератури. Педагонічний стаж: 3 роки. Підвищення кваліфікації: рік.

Номер слайду 3

Рецепт вчительського щастя. Візьміть чашу терпіння, налийте туди повне серце любові. Вкиньте дві пригорщі щедрості, хлюпніть туди ж гумору. Посипте добром, додайте якомога більше віри.І все це перемішайте. Потім намажте на шматочок відпущеного вам життя.І пропонуйте всім кого зустрінете на своєму шляху

Номер слайду 4

Моє педагогічне кредо: Навчати з любов’ ю,з душею, з терпінням. Докласти зусилля,додати уміння,бажання й старання.І все – залюбки!   

Номер слайду 5

МОЯ ЖИТТЄВА ПОЗИЦІЯ Навчаючи дітей , щоразу навчаюся від них сама . Тому успіх педагогічної праці вбачаю у постійному спілкуванні з дітьми, у вмінні «запалити» дітей до роботи . Але найважливішим є любов і повага до дитини . Найвища цінність особистість учня.

Номер слайду 6

Тема, над якою працюю:“Виховання читацьких інтересів учнів з використанням інноваційних технологій”Актуальність теми:забезпечує умови для розвитку креативної особистості здобувачів освіти;сприяє позитивній мотивації здобувачів освіти до пізнавальної діяльності, потребі в самопізнанні, самореалізації та самовдосконаленні;стимулює до самостійного пошуку нової інформації здобувачів освіти;сприяє формуванню та розвитку інноваційної особистості, яка спроможна повноцінно реалізуватися в житті. 

Номер слайду 7

Шляхи досягнення високих результатів

Номер слайду 8

Впроваджую інтерактивні методи навчання на уроках зарубіжної літератури. Вважаю, що інтерактивні методимають переваги: у роботі задіяні всі учні класу;кожна дитина має можливість пропагувати свою думку;за короткий час опановується багато нового матеріалу;формується доброзичливе ставлення до опонента;учні вчаться працювати в команді.

Номер слайду 9

ІКТ на уроці зарубіжної літератури

Номер слайду 10

Мультимедійні ресурси які використовую:відеоролики;фільми;музичні файли;мультфільми;інтернет ресурси;анімації;фізкультхвилинки.

Номер слайду 11

Вирішила спробувати: Сформуватикреативну особистість Інноваційні технології навчання. Творчу співпрацювчителя та учнів.

Номер слайду 12

Впроваджую:Інтерактивних технологійІнтеграцію. Проектних технологій

Номер слайду 13

Вважаю, що ІНТЕРАКТИВНІТЕХНОЛОГІЇ МАЮТЬ ПЕРЕВАГИ: У роботі задіяні всі учні класу;Формування на-вички толера-нтного спілкування, вміння аргуме-нтувати свою точку зору, знахо-дити альтерна-тивне рішення проблеми;

Номер слайду 14

Працюю, впроваджуючи:

Номер слайду 15

Я використовую:ігрові прийоми (наприклад, перепусткою на урок є слово-код: пропонується назвати імена героїв грецьких міфів, якщо про них говорили на попередньому уроці, або перелічити цінності, які Скрудж вважав головними у житті. Якщо в класі є діти, котрі не можуть швидко зорієнтуватись, знаходиться безліч бажаючих назвати слово-перепустку для них, що формує почуття взаємодопомоги);

Номер слайду 16

прийоми «Гронування», «Вільне письмо»;проблемні запитання;- пошук ключових слів у формулюванні теми;- прийом відновлення порушеної послідовності; літературні диктанти;розгадування кросвордів

Номер слайду 17

переказ ланцюжком;читання у ролях;формулювання запитань літературному герою (письменнику);переказ від імені…«Мозковий штурм»;«Дерево рішень»«Обери позицію»зіставлення аргументів;

Номер слайду 18

зіставлення твору з іншими творами;зіставлення твору з екранізацією, постановкою на сцені;створити сенкан;узагальнити знання за допомогою гронування;закінчити речення;прийом «Лови помилку»;«Вільне письмо».

Номер слайду 19

Впроваджую на уроках: ХМАРИ СЛІВХмара тексту або хмара слів — це візуалізація частоти слів у тексті у вигляді зваженого списку. Хмара слів – це один із способів візуалізації текстової інформації, який успішно можна використати в навчальній роботі.

Номер слайду 20

Кросенс. Кроссенс – це візуальний асоціативний ланцюжок, який складається 9 зображень, кожен з яких пов'язаний з попереднім і наступним зображенням, що в результаті з різних сторін розкриває певне поняття, явище або факт.

Номер слайду 21

Анаграма - це літературний прийом, який полягає в перестановці місцями складів, букв або звуків слова або словосполучення для отримання іншого слова або словосполучення, співзвучного вихідного. Щоб було зрозуміліше, як утворюються слова-анаграми, наведемо приклад: апельсин - спаніель- переставивши місцями літери з слова "апельсин" ми отримали співзвучне йому слово "спанієль" - це і є анаграма. Анаграма

Номер слайду 22

Сенкан. Сенкан – це вірш, що складається з п'яти рядків. А ще це один з найвідоміших та найдієвіших навчальних прийомів, який дуже подобається учням.

Номер слайду 23

QR - коди. QR-коди в ігровому форматі роботи. • Інструмент для прискорення поширення інформації. • Елемент домашнього завдання. • Додатковий інструмент для опрацювання літератури.

Номер слайду 24

Пазли. Пазл — гра-головоломка, що виглядає як мозаїка, яку потрібно скласти з безлічі фрагментів малюнка різної форми.

Номер слайду 25

Пантбук. Пантбук - це спеціальний прийом, що полегшує запам'ятовування матеріалу і значно збільшує обсяг сприйняття інформації, шляхом утворення асоціацій.

Номер слайду 26

Розмальовки із завданнями. Розфарбовування картинок – процес творчий і дуже захоплюючий, він є яскравим прикладом того, як можна розважити дитину з користю. А якщо ще виконати якесь творче завдання, це дасть дитині краще запамятати матеріал.

Номер слайду 27

Сертифікати про проходження курсів

Номер слайду 28

Участь у вебінарах

Номер слайду 29

Підвищувати свій професійний рівень. Не зупинятися на досягнутому. Сприяти розвитку обдарованих здобувачів освіти. Підвищувати зацікавленість здобувачів освіти уроками зарубіжної літератури. Упроваджувати в навчально-виховний процес інноваційні методи навчання. Продовжувати виховувати в здобувачів освіти почуття патріотизму. Плани на майбутнє

Номер слайду 30

У щасливій школі - щасливі діти». На першому місці - діти, любов до них. Усе роблю для того, щоб учні, яких навчаю, стали особистостями неординарними, самостійними, творчими, фізично здоровими і духовно багатими, а я буду далі впроваджувати у свою роботу те, що творить креативну особистість.

Номер слайду 31

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Анадруцька Світлана Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 квітня 2022
Переглядів
2062
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку