Презентація з досвіду роботи: "Формування життєвих компетентностей на уроках математики"

Про матеріал
Головним є не предмет, якому ви навчаєте, а Особистість, яку ви формуєте. Особливо це стосується дітей з особливими освітніми потребами, адже мета навчити таких дітей не лише виконувати певні дії та завдання, а розвинути ті навички, якими сучасна людина зможе скористатися у своєму подальшому житті Дана презентація є творчим звітом з власного досвіду.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗО «МАРГАНЕЦЬКИЙ БАГАТОПРОФІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-РЕАБІІТАЙНИЙ ЦЕНТР» ДОРЗ досвіду роботи: “Формування життєвих компетентностей на уроках математики”Полякова Н. О.

Номер слайду 2

Життєва компетенція – це здатність людини розв’язувати життєві проблеми

Номер слайду 3

«З усіх наук, що людина повинна знати, найголовніша – наука про те, як жити». Суть досвіду: «З усіх наук, що людина повинна знати, найголовніша – наука про те, як жити»

Номер слайду 4

Життєва компетентністькомунікативнасоціальнаінформаційнаполікультурна. Саморозвитку та самоосвітипродуктивної творчої діяльності

Номер слайду 5

Комунікативна компетентність«Коли я передаю знання іншим, я стаю майстром»Способи формування:- при проведенні нестандартних уроків, уроків-змагань;- при рецензуванні та доповненні відповідей учнів; - при роботі в групах, парах; - при висловлюванні власної думки;- при застосуванні взаємоопитування та взаємоперевірки з можливим подальшим коментуванням.

Номер слайду 6

Соціальна компетентність. Способи формування: - при розв’язанні задач різними способами; - при наданні учням можливості проявити ініціативу;- при проведенні самооцінки та взаємооцінки; - при розв’язуванні завдань різного рівня;при виконанні індивідуальних творчих завдань; - при залученні учнів до роботи в групах з урахуванням індивідуальних можливостей школярів. «Ми виховуємо учня не як носія знань, а як людину, яка має жити в суспільстві і приносити йому користь»

Номер слайду 7

Інформаційна компетентність. Способи формування: - при підготовці повідомлень, пошуку інформації;- під час випуску шкільних математичних газет;- при складанні схем, таблиць, опорних конспектів.«Хто володіє інформацією, той володіє світом»

Номер слайду 8

Полікультурна компетентність. Способи формування:- при розв’язуванні задач екологічного, історико-культурного змісту;- при використанні на уроках історичних фактів;- при проведенні інтегрованих уроків.«Усі знання виростають з одного коріння – з навколишньої дійсності»

Номер слайду 9

ЗБІРКА ЗАДАЧ З ЕКОЛОГІЧНИМ ЗМІСТОМЯкщо учень нашої школи збереже за чверть один зошит, країна збереже від вирубування 45 га лісу. Яка площа лісу буде збережена, якщо кожний учень за рік збереже 6 зошитів? У школі навчається 123 учні. Цівка води товщиною в сірник дає за добу втрату 0,5 м.куб води. Скільки води буде втрачено, якщо 8 чоловік не до кінця закрутять крани? які кошти витратить школа за таке недбале ставлення за 1 день, якщо куб води коштує 33,32 грн? а за 7 днів?

Номер слайду 10

Компетентність саморозвитку та самоосвіти. Способи формування:- при виконанні домашніх, самостійних, контрольних робіт;- при пошуку повідомлень;- при виконанні учнями випереджувальних завдань.«Хто хоче зрушити світ, нехай зрушить себе»

Номер слайду 11

Компетентність продуктивної творчої діяльностіСпособи формування:- при створенні на уроках проблемних ситуацій на основі сучасного життя;- при розв’язуванні задач підвищеної складності;- при розв’язуванні прикладів та задач різними способами;- при складанні та розв’язуванні учнями задач, кросвордів, тестів.«Поганий учитель підносить істину, хороший – учить її знаходити»

Номер слайду 12

ВЕБІНАРИ«Стандартизація та індивідуалізація навчання: вибір методики відповідно до потреб учнів»«Інтерактивний урок: творимо разом із учнями» «Використання кейс-уроків для формування ключових компетентностей в основній та старшій школі»«Формування глобальної компетентності школярів як запоруки успішності молоді в сучасному світі»naurok.com.ua

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Математика, Методичні рекомендації
Інкл
Додано
16 листопада 2019
Переглядів
4072
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку