Презентація з економіки для учнів 11 класу по темі Підприємництво

Про матеріал
Презентація з економіки для учнів 11 класу по темі "Підприємництво" (матеріали для проведення уроків з економіки для учнів 11 класу)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підприємництво, як особливий вид діяльності

Номер слайду 2

Хто такий «підприємець»?Що таке «підприємництво»?1. Підприємець — це власник капіталу, його керівник, що часто поєднує функції власника з особистою продуктивною працею.2. Мотивом підприємницької діяльності є отримання прибутку шляхом виробництва економічних благ і їх реалізації з урахуванням попиту на них.3. Підприємець бере на себе всі види ризиків, які можуть виникати в процесі виробничої діяльності.4. Підприємницька діяльність — це інноваційна діяльність. Підприємці постачають на ринок нові товари або послуги, відкривають нові ресурси (або використовують старі на новий лад), сприяють розвитку нових технологій, створюють нові ринки, реорганізують існуючі підприємства.

Номер слайду 3

Підприємець виконує чотири функції, властиві саме цьому виду діяльності: ресурсну, управлінську, інноваційну та ризикову. Ресурсна функція полягає в тому, що підприємець бере на себе ініціативу поєднання ресурсів у процесі виробництва товару або надання послуги, організує виробництво, розподіляє засоби виробництва та трудову діяльність. Управлінська функція підприємця полягає в прийнятті управлінських рішень на всіх стадіях виробничої та збутової діяльності, здійсненні організації, плануванні, мотивації та контролю виробництва.Інноваційна функція передбачає запровадження інновацій (нововведень), освоєння нової продукції, нових технологій і нових форм організації виробництва та праці, пошук нових ринків збуту, нових засобів задоволення потреб споживача, перехід від традиційних до нових форм господарювання, які не мають аналогів у господарській діяльності. Ризикова функція полягає в необхідності прийняття рішень, які спрямовані на досягнення успіху, але не гарантують його через невизначеність і мінливість економічної ситуації. Підприємець ризикує не лише своєю власністю, вкладеними коштами, а й своєю працею, часом, діловою репутацією.

Номер слайду 4

Види підприємництва. Посередницьке. Фінансове. Виробниче. Комерційне. Підприємництво в інформаційній сфері

Номер слайду 5

Виробниче підприємництво — це процес господарювання з виробництва товарів, виконання робіт і надання послуг, що здійснюється у сфері матеріального виробництва. Воно класифікується залежно від галузі господарської діяльності на промислове, будівельне, сільськогосподарське тощо. 

Номер слайду 6

Комерційне підприємництво характеризується насамперед тим, що визначальну роль тут відіграють товарно-грошові та торговельно-обмінні операції, тобто операції та угоди з купівлі-продажу або перепродажу товарів і послуг (ліки, одяг, продукти харчування…)

Номер слайду 7

Посередницьке підприємництво — це підприємництво, у якому підприємець не виробляє і не продає товар, а виступає як посередник, що пов'язує людей, фірми в процесі товарного обміну, у товарно-грошових операціях.

Номер слайду 8

Фінансове підприємництво є особливим видом комерційного підприємництва. Об'єктом купівлі-продажу в цьому разі є дуже специфічний товар — гроші, іноземна валюта, цінні папери (акції та облігації). По суті, підприємець має справу з продажем одних грошей за інші.

Номер слайду 9

Завдання для самостійного виконання: Наведіть приклади успішних підприємців зі світовим ім'ям. Підготуйте невелику доповідь про їх життєвий шлях та діяльність. Наведіть приклади конкретних підприємств в Україні, які займаються різними видами діяльності. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

pptx
До підручника
Економіка (профільний рівень) 11 клас (Крупська Л. П., Тимченко І.Є., Чорна Т. І.)
Додано
23 вересня 2021
Переглядів
1973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку