Презентація з фізичної культури для 6 класу. Варіативний модуль "Футбол"

Про матеріал
Презентація з фізичної культури для 6 класу. Варіативний модуль "Футбол". Розроблений на основі матеріалу варіативного модуля «Футбол» програми з фізичної культури для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів, спрямований на вдосконалення фізичних, морально-вольових, психологічних якостей, вирішення виховних, освітніх та оздоровчих завдань уроку фізичної культури. При складанні модуля були враховані вікові, анатомо-фізіологічні та статеві особливості учнів; визначені пріоритетні завдання щодо рівня загальноосвітньої підготовки, безперервності та наступності вивчення. Основна мета модуля — формування фізичного, духовного та соціального здоров’я школярів; розвиток основних фізичних якостей; навчання техніки рухових дій; підвищення рівня фізичної підготовленості учнів; опанування футболом як базовим модулем. Вивчення футболу має сприяти формуванню стійкого інтересу до предмета фізична культура в цілому та ігри у футбол зокрема, розвитку відповідних ігрових здібностей, умінь та навичок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета: Формування здорового способу життя Варіативний модуль: Футбол Завдання уроку 1. Жонглювання м’ячем: ногою, стегном, головою 2. Удар по м’ячу на точність 3. Виховання наполегливості, сміливості Дата:

Номер слайду 2

Жонглювання м’ячем. Жонглювання м'ячем - дуже важлива вправа. По-перше, вона необхідна для ефективної обробки м'яча. По-друге, вона розвиває швидкість реакції, вчить контролювати увагу; щільно вести м'яча, що дуже важливо для гри в футбол.

Номер слайду 3

Жонглювання м’ячем: ногою. Тримайте м'яч перед собою на рівні грудей. Киньте його на землю, і нехай він відскочить від землі в повітря. Коли м'яч почне знижуватися після відскоку, підкиньте його ногою назад у повітря і зловіть руками. Ваша ступня не повинна бути розслабленою. Тримайте її під кутом.

Номер слайду 4

Жонглювання м’ячем: стегном. Спробуйте жонглювати колінами (або, вірніше, стегнами) тільки після того, як ви освоїли набивати м'яч ступнями. Жонглювання колінами поліпшить ваші навички жонглювання. Це також дозволить вам краще управляти м'ячем. Тримайте м'яч у руках над стегном. Дайте м'ячу впасти на середню частину стегна. Якщо ви відіб'єте м'яч колінною чашечкою, то він гарантовано полетить дуже далеко.

Номер слайду 5

Жонглювання м’ячем: головою. Підкиньте м'яч над головою і відбийте його лобом. М'яч повинен падати на верхню частину лоба. Тримайте шию розслабленою, а ноги зігнутими в колінах. Зігнуті в колінах ноги допоможуть вам тримати баланс, в той час як ваша увага зосереджена на м'ячі над вами.

Номер слайду 6

Удар в падінні через себе. Видовищний футбольний удар - «бісіклета» або ножиці. Сила стрибка при ударі в падінні через себе залежить від сили поштовху, висоти стрибка і ваги футболіста. В процесі включаються м'язи ніг, корпусу, спини. Під час польоту підняті руки вгору і зведені лопатки. Перед тим як виконати елемент, важливо підлаштується під м'яч. Щоб при падінні нічого не пошкодити, треба виставити руки, спертися на лікоть і після цього впасти тілом на землю. Головне, відчути момент.

Номер слайду 7

«Удар скорпіона» Удар скорпіона в футболі називають найефектнішим прийомом. Роблять його в падінні вперед на зігнуті в ліктях руки. Спина при цьому вигнута. Ударом через себе п'ятою або підошвою ступні гравець відбиває м'яч."Удар скорпіона" взяв свою назву у однойменної тварини, чиє жало нагадує нога футболіста під час виконання трюку.

Номер слайду 8

 Закручений удар. Щоб отримати правильну траєкторію закрученого удару, необхідно штовхати м'яч під кутом. Кутовий удар на увазі закручування м'яча. Залежно від того куди цілитеся і з якою силою треба закрутити м'яч, вибирається кут розбігу. Як правило, такий кут більше, ніж при звичайному ударі підйомом. Кроки робляться широкі, для збільшення замаху і сили. Розбігатися на носках. Якщо треба закрутити м'яч лівіше, то треба бити правіше середини м'яча і навпаки. Бити внутрішньою частиною ступні.

Номер слайду 9

Прокоментуємо!

Номер слайду 10

Прокоментуємо!

Номер слайду 11

Чим небезпечна неправильна техніка. Неправильна техніка прийомів призводить до травм колінного і гомілковостопного суглобів, стегна, спини, інших частин тіла. За роки існування футболу створювалися і проходили перевірку основні засоби захисту. У гравців це щитки і наколінники. У голкіпера - рукавички, щоб відбити удар, особливі вставки на амуніції, що пом'якшують падіння на траву. Щитки і наколінники вбережуть від дрібних пошкоджень, але від серйозних ударів це не врятує. В першу чергу у футболістів страждають ноги. Різкі повороти, стрибки, зупинки, гра різаними ударами - такі маневри в певний момент дає про себе знати.

Номер слайду 12

4  = Д Ребус про спорт. Футбольний клуб4  = Д

Номер слайду 13

Ребус про спорт. Футбольний клуб 4  = І

Номер слайду 14

Тест. Яка тривалість гри з футболу? 40 хв. – 2 тайми по 20 хв. 90 хв. – 2 тайми по 45 хв. 120 хв. – 2 тайми по 60 хв.

Номер слайду 15

Тест. Як називається зона біля воріт, відзначена на полі прямокутником? штрафна зона;  технічна зона

Номер слайду 16

Тест. У футбол грають дві команди ... По 9 гравців у кожній По 11 гравців у кожній По 10 гравців у кожній

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Виконати згинання та розгинання рук в упорі лежачи та надіслати відеоролик

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Виконати присідання та надіслати відеоролик

pptx
Додав(-ла)
Захарець Леся
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку