Презентація з фізичної культури для 6 класу. Варіативний модуль "Волейбол"

Про матеріал
Презентація з фізичної культури для 6 класу. Варіативний модуль "Волейбол". Розроблений на основі матеріалу варіативного модуля «Волейбол» програми з фізичної культури для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів, спрямований на вдосконалення фізичних, морально-вольових, психологічних якостей, вирішення виховних, освітніх та оздоровчих завдань уроку фізичної культури. При складанні модуля були враховані вікові, анатомо-фізіологічні та статеві особливості учнів; визначені пріоритетні завдання щодо рівня загальноосвітньої підготовки, безперервності та наступності вивчення. Основна мета модуля — формування фізичного, духовного та соціального здоров’я школярів; розвиток основних фізичних якостей; навчання техніки рухових дій; підвищення рівня фізичної підготовленості учнів; опанування волейболом як базовим модулем. Вивчення волейболу має сприяти формуванню стійкого інтересу до предмета фізична культура в цілому та ігри у волейбол зокрема, розвитку відповідних ігрових здібностей, умінь та навичок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета: Формування здорового способу життя Варіативний модуль: Волейбол Завдання уроку:1. Прийом м’яча знизу над собою 2. Нижня пряма подача 3. Розвивати кмітливість 4. Виховувати почуття колективізму та взаємовиручки Дата:

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Нижня пряма подача. Подача – технічний прийом, за допомогою якого м’яч вводиться в гру. Не дивлячись на різні в техніці певних способів подач, рухи при їх виконанні мають ряд загальних закономірностей. Перед виконанням подачі гравець приймає вихідне положення, ліву ногу ставить попереду правої на відстані кроку. Ноги зігнуті в колінах і знаходяться на ширині плечей. При цьому тіло має кут повороту відносно фронтальної осі до 45˚, ліве плече знаходиться попереду правого – це грає важливу роль у виконанні ударного руху. При нижніх подачах тулуб злегка нахилений вперед, при верхніх – знаходиться у вертикальному положенні.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Тест. Скільки часу дається на подачу м'яча у волейболі?5 с.7 с.3 с.8 с. 

Номер слайду 11

Тест. Основний спосіб передачі м’яча у волейболі1. Передача знизу двома руками2. Передача двома руками зверху3. Передача однією рукою знизу  

Номер слайду 12

Тест. По скільки гравців з кожної команди одночасно можуть перебувати на ігровому майданчику під час гри? 7658 

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи(кількість разів)Рівень компетентностіНизький. Середній. Достатній. Високий Хл. від підлогидо 661014 Дівч. від лавидо 5579

pptx
Додав(-ла)
Захарець Леся
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
203
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку