Презентація з географії для 9 класу "Лісове господарство світу і України"

Про матеріал

На уроці учні називають основні лісові пояси світу, пояснюють та показують на карті розміщення лісових поясів та лісових масивів в Україні; пояснюють розміщення лісових поясів світу, лісових масивів в Україні; порівнюють лісозабезпеченість України, світу й окремих його регіонів; оцінюють вплив лісового господарства на стан географічного середовища.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лісове господарство світу та України

Номер слайду 2

Лісове господарство охоплює Лісівництво (вирощування й посадка саджанців, догляд) Лісозаготівля (рубання лісу та заготівля деревини) Збирання дикорослих лісових продуктів (жолудів, каштанів, моху, ягодів, грибів і ін). Середній показник лісистості у світі становить 32%.

Номер слайду 3

ПРОДУКЦІЯ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА Є СИРОВИНОЮ ДЛЯ ПЕРЕРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ(ДЕРЕВООБРРОБНОГО І ЦЕЛЮЛОЗНО-ПАПЕРОВОГО ВИРОБНИЦТВ,) Є БУДІВЕЛЬНИМ МАТЕРІАЛОМ, ПАЛИВОМ, АБО МАЄ ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНЕ ЗНАЧЕННЯ.

Номер слайду 4

Лісові пояси планети Північний пояс розташований в зоні помірного, частково субарктичного і субтропічного географічних поясів(США, Канада, Швеція, Фінляндія, Норвегія, Росія, Китай). Південний пояс утворюють тропічні й екваторіальні вологі ліси (Бразилія, Індонезія, Малайзія, Екваторіальна Африка, Індонезія, Австралія).

Номер слайду 5

Найбільші обсяги лісозаготівлі мають США Росія Канада Бразилія Китай Індонезія

Номер слайду 6

Лісове господарство в Україні Лісистість України становить 15%. Ліси зосереджені на Поліссі (Волинська, Рівненська, Житомирська, Київька, Сумська, Черкаська обл.) в Українських Карпатах (Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька обл.). Найнижчі показники лісистості мають Запорізька, Миколаївська і Херсонська області.

Номер слайду 7

Узагальнення Вкажіть складники лісового господарства? Які ви знаєте лісові пояси на планеті.? Вкажіть країни, які мають найбільші обсяги лісу? Яка лісистість України? Де в Україні зосередженні найбільші масиви лісів?

Номер слайду 8

Домашнє завдання Опрацювати §16 Вивчити конспект З’ясуйте проблеми, що стосуються вивозу лісу-кругляка з нашої держави в інші країни. Поміркуйте, чи вигідно Україні його вивозити. Відповідь обґрунтуйте

ppt
До підручника
Географія 9 клас (Бойко В.М., Дітчук І.Л., Заставецька Л.Б., Гринюк Т. А., Смаль І. В., Харенко І. М.)
Додано
5 січня 2019
Переглядів
1678
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку