Презентація з геометрії за темою "Задачі на побудову" - урок 1

Про матеріал
До презентації розроблено ще й відеоурок, який можна знайти за посиланням https://youtu.be/pDcvusQcYVY на нашому шкільному ютуб каналі. Відеоурок включає в себе пояснення теми "Основні задачі на побудову", етапи розв'язування задач на побудову та розбір трьох з основних задач: побудова кута, що дорівнює даному, побудова серединного перпендикуляра відрізка та поділ даного відрізка навпіл.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Геометрія, 7 клас. Задачі на побудову

Номер слайду 2

Номер слайду 3

При побудові фігур в геометрії домовилися дотримуватися таких правилусі побудови виконують тільки за допомогою циркуля та лінійки без поділок; за допомогою лінійки можна через задану точку провести пряму, або провести пряму через задані дві точки;За допомогою циркуля можна побудувати коло з даним центром і радіусом, що дорівнює заданому відрізку.

Номер слайду 4

Розв'язати задачу на побудову – цескласти план (алгоритм) побудови фігури;реалізувати план, виконавши побудову;довести, що отримана фігура є шуканою.

Номер слайду 5

Основні задачі на побудову: Задача 1. Побудуйте кут, що дорівнює даному, одна зі сторін якого є даним променем. Задача 2. Побудуйте серединний перпендикуляр даного відрізка. Задача 3. Поділіть даний відрізок навпіл. Задача 4. Дано пряму та точку, яка їй не належить. Через цю точку проведіть пряму, перпендикулярну до даної. Задача 5. Дано пряму та точку, яка їй належить. Через цю точку проведіть пряму, перпендикулярну до даної. Задача 6. Побудуйте бісектрису даного кута.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Вигоднер Діана Ісаківна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 травня 2020
Переглядів
1771
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку