Презентація на тему " Хімія та їжа" . Сьогодні презентація стала актуальним інструментом на кожному уроці в творчого вчителя, так як допомагає провести урок цікаво та доступно. Стане в пригоді кожному творчому вчителю.
Їжа – енергія для людини: щоб жити, людині необхідно харчуватися. Фундаментальний закон збереження матерії та енергії– має пряме відношення до людини. Окрім енергетичної цінності їжі (1200 калорій), необхідно, щоб раціон вживання їжі був різноманітним , вміщував білки, жири та вуглеводи, а також вітаміни та мінерали. Цінність
Номер слайду 3
За даними всесвітньої організації охорони здоров’я, сьогодні 60% смертей в світі призвело харчування шкідливими для здоров’я продуктами. Вони не отруйні , але при постійному вживанні, повільно руйнують людину зсередини. Постійна застуда, алергія,, безпліддя, інфаркт, інсульт, онкологія – дедалі частіше причиною цих захворювань стає їжа. Характеристика складу продукту на етикетках починається з загальновідомих слів: цукор, масло, вода, оцет, а закінчується однією або цілим рядом літер Е з набором цифр. Над тим, що вони означають, часто і не задумуються. Але без цих Е, ми не будемо їсти навіть найгарнішу на вигляд їжу. Під індексом Е (скорочено від слова Європа) ховаються харчові добавки. МИ ЇМО НЕЗДОРОВУ ЇЖУ
Номер слайду 4
Харчові добавки
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Яскравою та привабливою їжу робить ОТРУТАНасправді їжа не дуже приваблива, і тільки досягнення хімічної промисловості примушують повірити в те , що сік – яскраво-помаранчевий , ковбаса – соковита та ароматна, а до складу чипсів дійсно входить бекон, сметана та зелена цибуля. Між цим, багато харчових добавок небезпечні. В невеликій кількості очевидної шкоди вони не приносять, але накопичуючись в организмі з роками , завдають руйнівної шкоди для організму. Їжа насправді
Номер слайду 7
Ці продукти розповсюджені дуже широко, без них людина не уявляє життя. Та все ж, якщо ви стали прихильником здорового, правильного харчування від нижчеперерахованого вам варто відмовитися. Хоча б на деякий час.«Все найприємніше в цьому світі або аморально, або приводить до ожиріння». Їжа шкідлива та небезпечна для здоров’я. Дієтологи не рекомендують
Номер слайду 8
1)- Жувальні цукерки, пастила в яскравій упаковці, складаються із велечезної кількості цукру, хімічних добавок, барвників та замінників – все це, без сумніву, шкідливо та небезпечно для здоров’я.
Номер слайду 9
2) Чіпси як кукурудзяні, так і картопляні- дуже шкідливі для організму. Чіпси – це ніщо інше , як суміш вуглеводів та жирів , в оболонці барвників та замінників смаку. Також нічого хорошого не приносить вживання картоплі–фрі.
Номер слайду 10
3) - Шоколадні батончики - це величезна кількість калорій в перемішку з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, барвниками та ароматизаторами.
Номер слайду 11
4)-Ковбасно-сосисочні вироби. Вони вміщюють так звані приховані жири (свиняча шкірка, сало, нутряний жир), все це вуалюється ароматизаторами і замінниками смаку. Сосиски, сардельки, ковбаси на 80% (!) Складаються з трансгенної сої.
Номер слайду 12
5) Майонез, який приготовлений в домашніх умовах , образно кажучи, в грамах, особливої шкоди нашому організму не приносить. До шкідливих продуктів належить не тільки майонез, але і кетчуп, різні соуси і заправки, в широкому асортименті представлені на прилавках наших магазинів.-
Номер слайду 13
Хімія всюди нас оточує, але нажаль не завжди вона діє на людину благотворно ... Висновок до презентації