10 березня о 18:00Вебінар: Шкільне діловодство. Документація заступника директора з навчальної роботи

Презентація з хімії на тему " Сахароза " для 10 класу за новою програмою

Про матеріал
Презентація з хімії на тему " Сахароза " для 10 класу за новою програмою. Дана презентація допоможе вчителя швидко підготуватися до уроку та якісно викладати матеріал на уроці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Сахароза входить до складу цукрового буряка(16 -20%) та в цукровій тростині (14 -16 %). В невеликій кількості вона міститься разом із глюкозою в плодах та листях багатьох зелених рослин.

Номер слайду 4

Чиста сахароза – безбарвна кристалічна речовина солодка на смак, добре розчинна у воді Сахарозу використовують як продукт харчування в кондитерській промисловості. Добувають штучний мед.

Номер слайду 5

Сахароза піддається гідролізу при підвищенні температури та в присутності мінеральних кислот C12 H22 O11 С6 H12O6 + С6 H12O6 глюкоза фруктоза

Номер слайду 6

Із 100 кг цукрового буряка, що містить 19% сахарози отримують в середньому 16.5 кг цукру та 2.2 кг патоки, до якої входить 50% сахарози. Якщо на шматочок цукру насипати трішки попілу від цигарки та піднести цукор до полум’я, він загориться і буде горіти синювато-жовтим полум’ям з потріскуванням. Наразі попіл слугує каталізатором. До 1855 р. тросникового цукру виготовлялося більше. Потім виробництво тросникового та бурякового цукру зрівнялося, а з 1890 р. бурякового цукру добувалося уже більше, ніж тросникового.

Номер слайду 7

Шоколад – це один із джерел вуглеводів для організму. Сахароза, розкладаючись, дає глюкозу та фруктозу, а при їх подальшому перетворенні виділяється енергія. Низький рівень вуглеводів викликає дефіцит енергії.

Номер слайду 8

Візьмемо два шматочки цукру , та для того,щоб їм не було занадто спекотно , змочимо їх декількома краплями води так, щоб цукор став вологим. Потім покладемо ці шматочки у фарфорову чашку та поставимо над полум’ям спиртівки. Через декілька хвилин цукор розплавиться та трішки пожовкне. Неможна довго тримати його на вогні, адже він пригорить.

Номер слайду 9

Відомо, що вода – найважливіший напій. Якщо у воді розчинити шматочок цукру , тоді вона стане смачнішою. Але на вигляд від цього не зміниться. Якщо невелику кількість рідкого цукру, що залишився в чашці від попереднього досліду, ми потримаємо ще на вогні, поки він не стане коричневим , а потім дольємо в чашку води, все перетвориться в коричневу рідину. Трішки цієї рідини треба налити до підсоложеної води, та отримаємо напій, схожий за кольром на кока-колу.

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Бицина Оксана Валеріївна
    Пані Вікторіє! Виправте помилки! Цукроза!
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Бицина Оксана Валеріївна
    Пані Вікторіє! Виправте помилки! Цукроза!
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  3. Бицина Оксана Валеріївна
    Пані Вікторіє! Виправте помилки! Цукроза!
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  4. Бицина Оксана Валеріївна
    Пані Вікторіє! Виправте помилки! Цукроза!
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 1 відгук
ppt
Додано
26 лютого 2019
Переглядів
2891
Оцінка розробки
4.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку