Презентація з хімії на тему " Ступінь окиснення елемента в складній речовині " для 8 класу

Про матеріал

Презентація з хімії на тему "Ступінь окиснення елемента в складній речовині" для 8 класу. Сьогодні презентація стала актуальним інструментом на кожному уроці в творчого вчителя, так як допомагає провести урок цікаво та доступно. Стане в пригоді кожному творчому вчителю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Ступінь окиснення елемента в складній речовині.

Номер слайду 2

Форми існування хімічного елемента Вільні атоми Прості речовини Складні речовини

Номер слайду 3

Форми існування хімічного елемента С Алмаз, графіт СО, СО2

Номер слайду 4

Н2О Чому саме такий склад має молекула води?

Номер слайду 5

Завдання уроку: 1. З’ясувати від чого залежить склад речовин; Що необхідно знати, для того,щоб складати формули речовин.

Номер слайду 6

Самостійна робота 1. Складіть: А) схеми будови атомів водню та кисню; Б) схему утворення хімічного зв’язку в молекулі води; В) структурну формулу молекули води.

Номер слайду 7

Мозковий штурм 1. Як називають здатність атомів утворювати зв’язки з іншими атомами? 2.Які електрони називають валентними? 3. Від чого залежить утворення зв’язків в молекулах речовин?

Номер слайду 8

Висновок Кількість зв’язків , в яких атом може приймати участь в утворенні молекули називається валентністю. Валентні електрони розташовані на зовнішньому енергетичному рівні. В утворенні зв’язків приймають участь електрони зовнішнього шару та неспарені електрони.

Номер слайду 9

З’ясуйте валентність елементів за структурними формулами; Занесіть дані валентності елементів до таблиці. Валентність Ступінь окиснення Н О Са Аl С

Номер слайду 10

Ступінь окиснення Ступінь окиснення(с.о.)- це умовна величина заряду атома елемента, яку визначають із припущення,що в речовині спільна електронна пара повністю належить атому більш електронегативного елемента.

Номер слайду 11

Порівняння поняття валентності та ступеня окиснення Валентність Н I О II Са II Аl III С II, IV CI I, III, V,VII Ступінь окиснення Н +1, -1 О -2 Са +2 Аl +3 С +2, +4, -4 CI ? ? ? ? ?

Номер слайду 12

Правила визначення ступеня окиснення У вільних атомах та простих речовинах ступінь окиснення дорівнює 0. Наприклад: Н20, Ва0, N20, S0 Метали в усіх сполуках мають позитивне значення С.О. Наприклад: К2+1О, Ca+2CO3 , Al+3Cl3

Номер слайду 13

Правила визначення ступеня окиснення В сполуках кисень має С.О.-2. Наприклад: К 2О-2, CuSO4-2,NaO-2H, SO-23 (крім Н2О2 , К2О2, ОF2 ) В сполуках з неметалами у водню С.О.+1, а з металами -1.Наприклад: H+1Cl, КН-1 , КОН+1, BaН 2-1, Н2+1SO4 , NН3+1 У сполуках сума всіх С.О. рівна 0

Номер слайду 14

Визначення ступеня окиснення елемента в сполуці: +3 х АlСl 3 (+3)*1 + х *3 = 0; +3 = - 3х Х = -1 +3 -1 АlСl 3

Номер слайду 15

Завдання уроку: 1. З’ясувати від чого залежить склад речовин; Що необхідно знати, для того,щоб складати формули речовин.

ppt
Додано
10 листопада 2018
Переглядів
4002
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку