Презентація з інформатики "Авторські права та ліцензії у веб-середовищі "

Про матеріал
Авторське право — це сукупність правових норм, які регулюють відносини, що виникають внаслідок створення і використання творів літератури, мистецтва й науки. Авторське право встановлює сприятливі правові умови для творчої діяльності, забезпечує доступність результатів цієї діяльності всьому суспільстві. Воно визначає і забезпечує широкий захист особистих немайнових і майнових прав авторів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Авторські права та ліцензії у веб-середовищі

Номер слайду 2

Короткий екскурс до законодавства. Визначення сайту та деякі питання захисту авторських прав в мережі Інтернет з’явилися в нашому законодавстві порівняно нещодавно — у 2017 році. Так, Закон України «Про авторське право і суміжні права» визначає веб-сайт як сукупність даних, електронної (цифрової) інформації, інших об’єктів авторського права і (або) суміжних прав тощо, пов’язаних між собою і структурованих у межах адреси веб-сайту і (або) облікового записувласника цього веб-сайту, доступ до яких здійснюється через адресу мережі Інтернет.

Номер слайду 3

Авторське право - це юридичний термін, який використовується для опису прав, які творці мають над своїми літературними та художніми творами. Автором твору вважається особа, зазначена як автор на оригіналі або примірнику твору (презумпція авторства), за відсутності доказів іншого. Автору належить виключне право на дозвіл або заборону використання твору іншими особами. Для виникнення авторського права не вимагається реєстрація твору чи будь-яке інше спеціальне його оформлення. Зареєструвати авторське право за бажанням може кожен автор у відповідних державних реєстрах. Порядок такої реєстрації передбачений Постановою Кабінету Міністрів України «Про державну реєстрацію авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір».

Номер слайду 4

Авторські права та ліцензії є важливими аспектами у веб-середовищі. Вони визначають права та обов'язки власників контенту та користувачів у відношенні до цього контенту. Авторське право відноситься до права автора на твір, яке автоматично виникає з моменту його створення. Це означає, що автор має виключне право на використання свого твору, а інші люди можуть використовувати його лише з дозволу автора або відповідно до відповідної ліцензії.

Номер слайду 5

Ліцензія - це дозвіл на використання авторських прав, який надається автором або власником авторських прав іншою особою.

Номер слайду 6

Веб-середовище. У веб-середовищі авторські права та ліцензії застосовуються до різноманітних видів контенту, таких як тексти, зображення, відео, аудіо та програмне забезпечення.

Номер слайду 7

Користувачі повинні дотримуватися правил, які встановлені авторами та власниками контенту, та отримувати дозвіл на використання цього контенту у випадку потреби. Крім того, інтернет-платформи також можуть встановлювати свої власні правила використання контенту на своїх сайтах, які користувачі повинні дотримуватися.

Номер слайду 8

Про реєстрацію авторського права в УкраїніНа реєстрацію авторського права знадобиться в середньому декілька місяців. На саму реєстрацію потрібно близько місяця від подання заяви, на видачу свідоцтва – ще близько 30-45 днів. Реєстрацію авторських прав далеко не всі вважають обов’язковим етапом, однак, дана процедура суттєво полегшить вирішення можливих спорів щодо доведення авторства. Докладніше: https://prikhodko.com.ua/poslugy/intelektualne-pravo-intelektualna-vlasnist/reyestracziya-avtorskyh-prav/?gclid=Cj0 KCQjwts. Cg. Bh. DEARIs. AE7 RYh160 VTh. KYx. Ql2w. FSk. As. K-lk0p. D65 Rl4l. Ote67pe9 F4hv. N6fan. H0r-wa. Ap6 JEALw_wc. B

Номер слайду 9

Інтелектуальна власність | Реєстрація авторського права

Номер слайду 10

Корисні посилання:https://www.wipo.int/meetings/en/topic.jsp?group_id=346https://www.wipo.int/about-ip/en/https://armada.law/blog/zakhyst-avtorskykh-prav-osoblivosti-pravovogo-regulyuvannya-v-ukraini-ta-za-kordonom/https://pareto.kiev.ua/uk/new/197/algoritm-registracii-avtorskogo-prava-v-ukrainehttps://biz.ligazakon.net/news/203333_avtorsk-prava-v-nternet-shcho--obktom-ta-yak-sebe-zakhistitihttp://starfort.in.ua/page/licenzija-avtorske-pravo-svoyimi-slovami

pptx
Додав(-ла)
Панасюк Артем
Додано
3 травня 2023
Переглядів
1091
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку