Презентація "З історії лінійки"

Про матеріал
Дана презентація може використовуватися на уроках геометрії в 7 класі при вивчені теми "Довжина відрізку". Також даний матеріал можна використовувати в позакласній роботі та при проведенні предметних тижнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З історії лінійки

Номер слайду 2

Багатьом з нас в житті часто доводилося стикатися з вимірюванням довжини.

Номер слайду 3

З чим стикається у своєму повсякденному житті будь-який школяр? Лінійка!

Номер слайду 4

А ви ніколи не замислювалися, який довгий шлях пройшов цей простий і в той же час складний вимірювальний прилад?

Номер слайду 5

При розкопці в древньої Помпеї, був виявлений вимірювальний інструмент, що нагадував лінійку. Як з'ясувалося, що цей інструмент допомагав древнім архітекторам при побудові креслень. В ті часи лінійка виглядала так: ретельно виточена дощечка, на якій були вирізані ділення.

Номер слайду 6

Перша лінійка, яку ми звикли бачити сьогодні - з'явилася після Французької революції. Необхідно було цьому приладу поставити якийсь значення довжини.

Номер слайду 7

Переходячи на нову систему заходів, вчені взяли за основу географічний меридіан, що проходить через Париж. Звідси і взяли сантиметр (одна 40-мільйонна частина цього самого меридіана).

Номер слайду 8

Першу сучасну лінійку виготовили з латуні. Її довжина становила 1 метр, а ширина 25 мм. Таку лінійку назвали «Республіканський метр».

Номер слайду 9

Спочатку лінійки використовували тільки інженери для побудови креслень, також вчені для найрізноманітніших вимірів. Що цікаво, ці лінійки спочатку виготовлялися тільки з дерева.

Номер слайду 10

І тільки в кінці 19 століття лінійки почали виготовляти з металу і надходити в школи, де вони і до цього дня несуть свою службу на варті рівних ліній і точних розмірів.

pptx
Додано
15 серпня 2020
Переглядів
1386
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку