Презентація з математики "Зимові розваги. Порядкова і кількісна лічба"

Про матеріал
Презентація з логіко-математичного розвитку (математика) "Зимові розваги. Кількісна і порядкова лічба". Мета: продовжувати вправляти у кількісній і порядковій лічбі; розвивати логіко-математичне мислення; активізувати після зимових свят пізвальний інтерес; виховувати любов до традицій Батьківщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Логіко-математичний розвиток (математика) «Зимові пригоди. Кількісна і порядкова лічба» Вихователь: Яна Філенко

Номер слайду 2

Одного зимового дня, два братика зайчика вийшли на прогулянку до зимового лісу. Під лапками хрустів пухкий і білий сніг. Ялинки стояли вкриті снігом, злегка погойдуючись легеньким вітерцем. Тільки но звірі в лісі відсвяткували Новий рік і Різдво.І ось, зайчики вигадали піти колядувати до своїх сусідів, щоб зібрати смачних гостинців…. Ну що, дітки, підемо разом з зайчиками колядувати?

Номер слайду 3

Пішли вони до білочки. А вона якраз на гілці сидить. Побачила братиків-зайчиків і каже: Доброго дня хлопці, з чим завітали до мене? Білочко, дозволь поколядувати? Дозволяю!Коляд, коляд, колядниця Добра з медом паляниця, А без меду не така, Дайте, тітко, п’ятака. Молодці хлопці, але от гостинець я дам, коли ви мені відповісте на декілька запитань… Готові? Ну що малята, допоможемо зайчикам відповісти на питання білочки?

Номер слайду 4

Назвіть цифри.51243

Номер слайду 5

Розташуй цифри від найменшої до найбільшої.1 2345 3 4 1 2 5

Номер слайду 6

Молодці хлопці, тож дарую вам за колядку і за знання цілий кошик лісових горішків! Ви молодці! Зайчики- братики подякували білочці і пішли далі.

Номер слайду 7

Йдуть далі зайчики-братики, коли дивляться, на гілці сидить пані Сорока. Питають зайчики Сороку. Пані Сорока, дозвольте поколядувати. Не дозволяю, я й так всі колядки знаю, і гостинці просто так давати не буду. А нашої колядки, не знаєш. – відповіли зайці. Ну добре, послухаю, але просто так гостинці не віддам, дасте відповіді на декілька питань. Тоді слухай…. Зайчики-братики заспівали надзвичайної краси колядку. Пані Сорока так заслухалась, що мало не впала з дерева…- Оце краса, - мовила Сорока- добре, пожалію я Вас і як вже обіцяла, дам завдання, але легеньке, ви з легкістю впораєтесь.

Номер слайду 8

Знайди відповідність.312

Номер слайду 9

54

Номер слайду 10

Молодці, зайчики, розчулили ви мене. Тож подарую вам справжній скарб – люстерко. В нього можна і себе розглядати, і сонячного зайчика робити і шпигувати з-за дерев. Тобто просто неймовірна річ! - До зустрічі! – сказала пані Сорока і полетіла у своїх справах. Подивились зайчики-братики одне на одного і пішли далі.

Номер слайду 11

Вийшли зайчики-братики на галявину, а там біля ялинки, сидить рука і хитра лисиця. Злякались зайчики-братики, від лисиці дуже важко втекти, а з подарунками і поготів… Тож вирішили до лисиці йти колядувати, а раптом вона добра. Підійшли й питають. Доброго дня лисичко, дозволь поколядувати? А це таке , колядувати? – питає лисичка. Це коли співають святкових різдвяних пісень, ми знаємо їх багато, – почали розповідати зайці. Пісні? Ну спробуйте… - сказала лисичка. Під ногами сніг рипучий, Вітер стріхи обміта: Нині день ясний, блискучий — День Народження Христа!- Гарно, молодці. Можете йти далі, не з’їм вас… А дарунки, колядникам дарують дарунки. – сказали зайчики. Просто так, не дам. Виконаєте завдання – отримаєте.

Номер слайду 12

Порахуй скільки всього намистинок? Скільки намистинок фіолетового кольору? Скільки намистинок жовтого кольору? Скільки намистинок червоного кольору? Скільки намистинок червого і жовтого кольору разом? Як ви дізнались?

Номер слайду 13

Молодці! Гарно справились, тож подарую вам різдвяний віночок. Забрали зайчики-братики подарунок та й пішли додому. А вдома їх чекала мама, зі смачною вечерею. З гордістю братики показали мамі свої дарунки, та як їх отримали. Вона їх похвалила, міцно обняла і запросила до столу. Дотримуйтесь традицій свого роду.

Номер слайду 14

А вам мої помічники, дарую величезну торбину солодощів! Ви сьогодні молодці, гарно справились із завданнями і допомогли зайчикам-братикам! До наступної зустрічі!

pptx
Додано
10 січня 2023
Переглядів
772
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку