Урок- інтервʼю «5 хвилин з героєм, або Секрети суперсили у важкі часи» (за повістю Г. Тютюнника "Климко"). 7 клас. Українська література

Про матеріал

Презентація з матеріалами до уроку розвитку мовлення (проведення інтерв'ю з головним героєм повісті Григора Тютюнника "Климко") у 7 класі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

гра-інтерв’ю «5 хвилин з героєм, або секрети суперсили у важкі часи»

Номер слайду 2

Анонс передачі «5 хвилин з героєм» Сьогодні в студії підліток, який під час війни, навіть у найскрутніші моменти, завжди пам’ятав про дане друзям слово та залишався Людиною… Отже, у нашій студії літературний персонаж –хлопчик Климко з однойменної повісті Григора Тютюнника.

Номер слайду 3

Познайомтеся з ведучими нашого ток-шоу. Це вероніка та михайло. Шановні глядачі! Вітаємо вас у нашій студії й пропонуємо зустрітися із цікавим персонажем. Кожне його слово стане в нагоді кожному, хто хоче розкрити для себе секрети суперсили в часи війни.

Номер слайду 4

r

Номер слайду 5

Актуальна думка для нашого часу…

Номер слайду 6

Мозковий штурм, або постав Питання героєві1. Климку, розкажи, будь ласка, про своє дитинство.2. Чи зустрічалися у твоєму житті хороші, щирі люди?3. Климку, чи не страшно було тобі в дорозі?4. Скажи, чому ти не залишився в тітки Марини?5. Що ти відчув, коли дізнався, що вже 3 дні пролежав хворий у тітоньки Марини?6. Що ти хотів би побажати сучасним дітям як герой повісті?7. Климку, розкрий секрет. У чому твоя суперсила? Що надавало тобі віри та оптимізму?

Номер слайду 7

Правила проведення інтерв’ю1. Персонаж має давати не короткі, змістовні та цікаві відповіді!2. Під час відповіді можна не тільки покладатися на текст твору, а й фантазувати, домислювати те, про що ми не знаємо з повісті!3. Герой має відповідати від першої особи (не «він», а «я»)!

Номер слайду 8

–Климку, розкажи, будь ласка, про своє дитинство.

Номер слайду 9

– Чи зустрічалися у твоєму житті хороші, щирі люди?

Номер слайду 10

– Климку, чи не страшно було тобі в дорозі?

Номер слайду 11

– Скажи, чому ти не залишився в тітки Марини?r

Номер слайду 12

– Що ти відчув, коли дізнався, що вже 3 дні пролежав хворий у тітоньки Марини?

Номер слайду 13

– Що ти хотів би побажати сучасним дітям як герой повісті?ppt_x

Номер слайду 14

– Климку, розкрий секрет: У чому твоя суперсила? Що надавало тобі віри та оптимізму?

Номер слайду 15

Підіб’ємо підсумки нашої зустрічіПитання до глядачів від Михайла та Вероніки. Що ж допомогло Климкові долати перешкоди у важкі часи?

Номер слайду 16

На все добре, наші шановні слухачі! Чекайте на нові цікаві зустрічі з літературними персонажами!

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Дайте принаймні 3 письмові рекомендації від імені Климка (запитання № 7) щодо того, як зберегти віру й оптимізм у складні воєнні часи.1.2.3.

pptx
Додано
12 березня
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку