Презентація з мyзичного мистецтва y 7 класі "Сучасне аранжування класичних творів".

Про матеріал
Презентація уроку 12 музичне мистецтво у 7 класі до підручника Л.Масол,, Л.Аристова.На допомогу вчителям музичного мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок у 7-му класіСучасне аранжування класичних творів

Номер слайду 2

Мета: Ознайомитися з особливостями понять «інтерпретація», «естрадний оркестр», «аранжування в популярній музиці», ознайомитися з сучасним естрадно-симфонічним оркестром та його інструментами, зробити порівняння музичних творів в оригіналі та їхньому аранжуванні, ознайомитися з творчістю композиторів Й.- С. Баха, Дж. Россіні, Т. Альбіноні та творчістю сучасного аранжувальника П. Моріа,- виконувати в характері пісню “Музика слова”;- розучити колядку “На Різдво Христове”

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань. Переклад музичного твору, написаного для певного інструмента (голосу, співака чи ансамблю), для його виконання в іншому складі інструментів (голосів) – це (а - - - - - - - - - я)2. Кого з відомих італійських композиторів вважають віртуозом-скрипалем? (П - - - - - - і)3. Які обробки музичних творів вам запам’яталися?

Номер слайду 4

ВідповідіАранжування. ПаганініН. Паганіні. Каприс №24 ля-мінор в аранжуванні Ф. Ліста; С. Рахманінов. Рапсодія на тему Паганіні з Концерту для ф-но з орк. №1

Номер слайду 5

Поспівка. Вправи для слуху та голосу1) Гама До-мажор на legato;2) Мі-ме-ма-мо-му; Ду-до-да, до-де-ді - так розспівуються всі.

Номер слайду 6

Виконання пісні «Музика слова»

Номер слайду 7

Естрадно-симфонічний оркестр Поля Моріа. Естрадний оркестр - колектив музикантів, що виконує естрадну та джазову музику з використанням струнних, духових (в тому числі саксофонів), клавішних, ударних та електронних музичних інструментів.

Номер слайду 8

Поль Моріа04.03.1925 – 03.11.2006 французький композитор, аранжувальник , диригент

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Й.-С. Бах . Скерцо ("Жарт") із сюїти №2 у виконанні оркестру Поля Моріа

Номер слайду 15

Й.-С. Бах . Токата і фуга ре-мінор

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Джоаккіно Россіні . Увертюра з опери «Севільський цирульник"

Номер слайду 18

Томазо Альбіноні Remo Giazotto: adagio in sol minore per archi e organo su due spunti tematici e su un basso numerato di Tomaso Albinoni

Номер слайду 19

Аранжування в популярній музиці - це створення інструментального супроводу до мелодії твору.

Номер слайду 20

Фольклор

Номер слайду 21

Номер слайду 22

На Різдво Христове

Номер слайду 23

На Різдво Христове1. На Різдво Христове ангел прилетів!Як зійшов із неба, людям голосив:«Ви, люди, святкуйте, в той день торжествуйте -День Христового Різдва»!2. Як приніс із неба радісную вість,Що Христос Спаситель вже прийшов у світ. Весело співали - Христа прославлялиІ Святу Матір Його!3. Як почув це Ірод -дуже в злість упав,І по всьому світу військо розіслав. Всіх дітей побили, мечі поломили,А Христос живий зоставсь!4. Всі ми, люди земні, грішні пред Тобой!Всі ми люди – грішні, ти один – святий!Прости прогрішення, дай нам обновлення. В день Христового Різдва!

Номер слайду 24

Узагальнення вивченого матеріалу:- Що нового про сучасне аранжування класичних творів ви дізналися?- Що вам відомо про композитора-аранжувальника Поля Моріа?- Які з прослуханих на уроці творів вам сподобалися найбільше?- Як ви гадаєте, чи часто аранжування використовують сьогодні?- Розкажіть про свої враження від уроку.

Номер слайду 25

Домашнє завдання. Послухайте твори академічної музики в сучасній обробці у виконанні оркестру Поля Моріа та сформуйте на комп'ютері папку з творами цього композитора. Адже така музика припаде до душі і вашим батькам, і вам.

Номер слайду 26

А також колядуйте, щедруйте

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Волошенко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 вересня 2021
Переглядів
6856
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку