Презентація з основ здоров'я для 5 класу "Основи здорового способу життя"

Про матеріал

Презентація до уроку "Основи здорового способу життя"

Ми всі однаковою мірою перебуваємо в небезпеці, і коли ми усвідомимо цю небезпеку, то залишиться надія, що спільними зусиллями ми зможемо подолати її.

А. Ейнштейн

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Основи здорового способу життя”

Номер слайду 2

Оцінювання тесту: “Моє здоров’я” Затримка дихання: понад 40 с – здоровий; від 20 - 40 с - здоров’я послаблене; менш ніж 20 с – є захворювання.

Номер слайду 3

Ми всі однаковою мірою перебуваємо в небезпеці, і коли ми усвідомимо цю небезпеку, то залишиться надія, що спільними зусиллями ми зможемо подолати її. А. Ейнштейн

Номер слайду 4

Визначення здоров’я за різними авторами. “Здоров’я – це стан, … в якому ми не відчуваємо болі і який не заважає виконувати функцій нашого щоденного життя: брати участь у керівництві, митися, пити та їсти і робити все, що ми хочемо.” Гален. “Здоров’я – це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб і фізичних вад”. ВООЗ, 1958. “Здоров’я є умовою гармонійного розвитку людини і в той самий час показником рівня соціально – економічного розвитку суспільства.” О. М. Анохін.

Номер слайду 5

Українські приказки та прислів’я про здоров’я. Аби моя голова здорова була, то все гаразд буде. Без здоров’я не має щастя. Без здоров’я ніщо людині не миле. Бережи одежу з нова, а здоров’я з молоду. Було б здоров’я, а все інше наживем. Вартість здоров’я знає лише той, хто його втратив. Здоровому все здорово. Здоров’я – найдорожчий скарб. Ліпше здоров’я, як готові гроші. Не просімо хліба у Бога, а просімо здоров’я. Щоб ти був здоров, як вода. Світ великий, було б здоров’я. Той здоров’я не цінить, хто хворий не був. Щоб ти був здоров, як вода. Як хочеш здоров’я мати, мусиш рано вставати, а звечора рано. лягати

Номер слайду 6

Здоровий спосіб життя – це спосіб життєдіяльності людини, метою якого є формування, збереження і зміцнення здоров’я.

Номер слайду 7

Складові здорового способу життя: Рівень культури суспільства й особи; Місце здоров’я серед потреб людини; Мотивації збереження і зміцнення здоров’я; Настанова на довге, здорове життя; Навчання засобам збереження і зміцнення здоров’я.

Номер слайду 8

Показники здорового способу життя: Рухова активність. Харчування. Відсутність шкідливих звичок. Безпечна сексуальна поведінка.

Номер слайду 9

Негативні явища життя: тютюнопаління наркоманія, алкоголізм, ранні статеві стосунки, венеричні хвороби, СНІД.

ppt
Додано
22 жовтня 2018
Переглядів
3714
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку