Презентація з основ здоров'я "Цінності і якість життя"

Про матеріал

ПРезентація з основ здоров'я "Цінності і якість життя" описує як життєві цінності визначвють характер людини за її зовнішністю. Дана презентація може бути використкна на уроках біології та виховних годинах

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цінності і якість життя. Самовиховання характеру

Номер слайду 2

Роль життєвих цінностей у формуванні характеру. Кожна людина в процесі життя визначає для себе життєві цінності. Саме життєві цінності створюють фундамент особистості людини, оскільки це те, що людина вважає найголовнішим у своєму житті. Це переконання, ідеї, принципи, орієнтири, тобто ті цінності, що сповнюють наше життя сенсом, формують наш характер, визначають нашу долю.

Номер слайду 3

Життєві цінності — це внутрішні зобов’язання людини перед собою, вона не може їх порушити, бо при цьому перестає існувати як особистість

Номер слайду 4

Батьки, родина, діти; друзі, стабільність, кар'єра; відчуття себе потрібним і свобода … Це – головні життєві цінності, і далеко не весь список цінностей сформувався людини. Самовдосконалення. Про це не можна не згадати! Кожен день, кожну секундочку ми повинні працювати над собою, намагатися стати краще, розвиватися! Тільки так можливо виховати в собі сильний дух, силу волі і стійкий характер. Ось за таких умов ми будемо рости! А досконалості, як добре відомо, немає межі! ..

Номер слайду 5

Перше, що назве кожен - любов. Причому не тільки до протилежної статі, але й до рідних, близьких, друзів. Любов породжує співчуття, а без нього не обходяться жоден список життєвих цінностей.2. Розуміння - обов'язковий пункт, який включає в себе життєві цінності будь-якої людини. Кожен хоче бути зрозумілим, а й розуміння інших веде до розв'язання і запобігання конфлікта3. Повага дозволяє надихатися позитивними рисами інших, знайти недоліки в собі і виправити їх. Але що найприємніше - це ті життєві цінності, транслюючи які ми лише примножуємо їх у своєму житті.4. Дисципліна, яку багато намагаються уникати. Мало хто відносить її до життєвих цінностей людини. Багато хто вважає це рутиною, але насправді це виконання своїх обов'язків. Не завжди це важка і сумна праця. Виконувати їх можна з радістю.5. Віра в людей, у тому числі і в себе. Транслюючи ці життєві цінності, ви заражаєте упевненістю оточуючих і зміцнюєте віру в себе самого.6. Подяка - це те мале, що може підняти в іншому хвилю ентузіазму і дружелюбност7. Прощення допомагає нам повернутися обличчям до майбутнього і не мучитися образами і болями.8. Дружба - це життєві цінності людини, на які він спирається в скрутну хвилину.9. Надія не дає нам опустити руки, коли здається, що попереду вже нічого не світить.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Отже, людина може вибирати свої цінності, але якщо вона їх обрала, вони стають над нею і вона їм підпорядковується. Цінності схожі на правила, і те й інше є сукупність приписів, але якщо правила людина іноді хоче обійти, то життєві цінності - це правила, внутрішньо обов'язкові для людини, це те, за чим людина стежить сама і чого змінити не може.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Фролова Тетяна Миколаівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кирницкая Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
11990
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку