Презентація з предмету "Інорматика" для 10 класу дітей з порушеннями інтелектуального розвитку на тему "Основи редактора електронних таблиць Excel"

Про матеріал
Презентація — це процес ознайомлення слухачів з певною темою. Зазвичай це демонстрація, лекція чи промова, з метою поінформувати чи переконати когось. Вона представалена для наочного перегляду здобувачами освіти з порушеннями інтелектуального розвитку, що дає можливість краще засвоїти навчальний матеріал з предмету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основи редактора електронних таблиць Excel

Номер слайду 2

Microsoft Excel — засіб для роботи з електронними таблицями, що набагато перевищує за своїми можливостями існуючі редактори таблиць.

Номер слайду 3

 Microsoft Excel можна ефективно використовувати для:проведення однотипних розрахунків з великими наборами даних;- автоматизації підсумкових обчислень;- табулювання функцій;- розв’язання задач шляхом підбору значень параметрів;- зберігання та обробки результатів експериментів;- підготовки табличних документів;- здійснення пошуку оптимальних значень параметрів;- побудови графіків та діаграм.

Номер слайду 4

Елементи вікна Еxcel

Номер слайду 5

Призначення вкладок Excel Файл - містить команди створення, відкриття, збереження, закриття, друку файлу і налаштування програми. Головна - команди роботи з виділеним фрагментом таблиці, буфером обміну, навігації по таблиці, заповнення та форматування осередків та ін. Вид - команди, що задають вигляд таблиці, установку панелей інструментів, масштаб. Вставка - команди вставки в таблицю рядків, стовпців, листів, діаграм, фігур, функцій, малюнків. Формат - команди цього меню дозволяють змінювати формат комірки, стовпці, рядки, листа і ін. Дані - команди роботи з даними таблиці як з базою даних. Довідка - меню надає систему допомоги по роботі з таблицею.

Номер слайду 6

У програмі Excel два курсора: табличний і текстовий. Табличний курсор - прямокутна рамка навколо того осередку, в яку можна ввести нові дані або внести виправлення. Табличний курсор переміщається по осередках клавішами зі стрілками ← ↑ ↓ → (вліво, вгору, вниз, вправо) або встановлюється покажчиком і клацанням лівої кнопки миші. Текстовий курсор виглядає як вертикальна паличка і з'являється всередині осередку при введенні даних і їх редагування. Клавіші перегортання сторінок Page Up, Page Down переміщують табличний курсор по листу вгору і вниз "поекранно".

Номер слайду 7

Введення даних у програму Excel. Для початку введення даних у комірку її необіхдно зробити поточною (активною). Для цього її необхідно обрати за допомогою табличного курсору, або перейти за допомогою клавіш із стрілками.2. Вибір комірки вказівником миші, відбувається лише якщо вказівник має вигляд білого перехрестя.3. Після введення даних необідно натиснути клавішу Enter, або обрати іншку комірку.4. При введені даних в поточну комірку будь-які попередні дані в ній знищуються.5. Для введення даних також можна скористатись рядком формул.

Номер слайду 8

Редагування даних. Редагування даних можна проводити безпосередньо у комірці або в полі рядка формул. Для редагування даних у комірці потрібні двічі клацнути на цій комірці або натиснути клавішу F2 (якщо необхідна комірка є поточною), а для редагування у рядку формул потрібно обрати комірку (зробити поточною), а оптім – клацнути на довільне місце у полі рядка формул. Після редагування натиснути Enter або обрати іншу комірку.

Номер слайду 9

Видалення даних. Для видалення даних із комірок достатньо виділити необхідні клітини та натиснути клавішу DELETE.Інший варіант – скористатись меню «Очистити» головної панелі інструментів.

Номер слайду 10

{AF606853-7671-496 A-8 E4 F-DF71 F8 EC918 B} ПОЯСНЕННЯ ДО ПУНКТІВПункт меню. Пояснення. Очистити всевидаляє всі дані з аркуша. Очистити формативидаляє встановлені стилі та форматування обраних комірок без видалення даних. Очистити вміствидаляє дані з обраних комірок. Очистити гіперпосиланнявидаляє гіперпосилання з обраних комірок, не видаляючи відповідно підписів.

pptx
Додано
13 листопада 2019
Переглядів
845
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку