Презентація з предмету Мистецтво за темою "Культура Африки" для учнів 10 класу

Про матеріал
Розробка уроку за темою " Культура Африканского культурного регіону ". Додатковий матеріал для учнів 10 класу. Урок може бути проведений, як звичайний так і за допомогою інших фахівців (наприклад інтегрований урок)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Африканський стиль в інтер'єрі

Номер слайду 2

Цілі цього проекту : Як виглядає інтер’єр в африканському стилі З яких матеріалів треба робити мебель для кімнати в цьому стилі Які традиції соблюдаються в інтер’єрі в цьому стилі Особливості цього стилю Що характерно цьому стилю. Як розподіляють культуру цього стилю Як оформлюються в цьому стилі кімната і т.д.

Номер слайду 3

Африка - це країна, якій характерний природний мінімалізм, що виявляється в простих формах, грубих фактурах, а також смисловий наповненості речей.

Номер слайду 4

Приміщення, виконане в африканському стилі, - це дихання легкого вітерця, що несе спокій і спокій, яких так не вистачає людям при динамічному темпі життя.

Номер слайду 5

Якщо інтер'єр вашого будинку буде виконаний в африканському стилі, то вам вдасться поєднати комфортні умови сучасної квартири і трохи наблизитися до природи.

Номер слайду 6

Африканський стиль - мистецтво цього континенту включає різні регіональні школи, охоплює кілька історичних епох і являє собою, тим не менш, єдиний історичний тип, що характеризується цілісністю стилістичних ознак, мало мінялися в століттях. В силу особливих географічних, кліматичних та історичних умов в порівнянні, наприклад, зі стрімко розвиваючим античним мистецтвом Греції і Риму, творчість африканських племен залишалося архаїчним.

Номер слайду 7

Африканський стиль в оформленні інтер'єру вперше з'явився на початку двадцятого століття. Саме тоді різко підвищився інтерес людей до всього незвичайного і екзотичного. Сьогодні стилісти вважають, що прихильність до Африки і всьому, що з нею пов'язано, характерна для витончених натур.

Номер слайду 8

Умовно культуру африканського стилю можна розділити за географічною ознакою на Північну і Чорну . Північна зліва , а Чорна з права

Номер слайду 9

Традиційні культури негритянських народів Африки (або Чорної Африки) мають свою специфіку, яка полягає в їх орієнтації на минуле. Це означає, що традиційне африканське мислення виділяє тільки сьогодення і минуле, що розуміється, однак, інакше, ніж в сучасній європейській культурі.

Номер слайду 10

Ще одна з особливостей африканського мистецтва полягає в тому, що воно корениться в повсякденному житті. Це проявляється в тому значенні, яке надається таким повсякденним предметів, як чашки, видовбані з гарбуза, табурети, посуд, гребені, ножі, списи, шкури тварин, розписані в різних декоративних стилях.

Номер слайду 11

Всі вони знаходять практичне застосування, але знає, присвячений бачить в них не тільки злиття предметів мистецтва з повсякденним життям, але може прочитати послання і духовні символи, зашифровані в характерних візерунках, що прикрашають кожен окремий предмет.

Номер слайду 12

У ще більшою мірою це відноситься до ритуальних предметів, маскам і скульптурі, які в Європі зазвичай розглядаються як чисто декоративні. В Африці ж вони становлять невід'ємну частину вірувань і як такої не є привілеєм кола втаємничених, а належать всій громаді.

Номер слайду 13

Як матеріали, потрібно підбирати тільки природні екологічно чисті: деревина сандалу, палісандра, червоного дерева; бамбук; ротанг; глина, венге, ебенове дерево.

Номер слайду 14

Найкраще використовувати натуральні тканини (льон, вовна, віскоза, бавовна). Для африканського інтер'єру добре підійдуть фіранки пісочного кольору з вишитими фігурками жирафів і тигрів, а так само з зигзагоподібним і круговим орнаментом.

Номер слайду 15

Висновок. Отож ми дізналися що африканському стилю характерний природной мінімалізм . Також в цьому стилю багато присутньо природних матеріалів : різних порід дерев (червоного дерева; бамбуку т.д. ) , використовувати натуральні тканини (льон, вовна і т.д. ) , та характерному тій місцевості кольорів ( пісочного ) . Також повині бути елементи інтер’єру з фігурами тварин характерні африці ( зебри , жирафи і т.д. ) . Також є дві умовні культури цього стилю та взагалі Африки (Чорна та Північна ).

Номер слайду 16

Дякую за увагу )

pptx
Додано
16 червня 2023
Переглядів
1163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку