Презентація з розвитку мовлення для 1 класу учнів з ураженою слуховою функцією

Про матеріал
Презентація на тему "Пори року" для 1 класу учнів з ураженою слуховою функцією.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок з розвитку мовлення для учнів 1 класу з вадами слуху Підготувала: Перегуда С.В. КЗ ЗСЗШІ «Джерело» М. Запоріжжя - 2014р.

Номер слайду 2

Мета уроку: Вчити спостерігати за побудовою словосполучень і речень та усвідомлювати їх зміст. Формувати вміння будувати відповіді на запитання на матеріалі повсякденного вжитку. Вчити слухо-зоро-вібраційно сприймати і розуміти словосполучення та речення, які постійно вживаються. Збагачення активного словника учнів. Виховувати культуру спілкування на уроці.

Номер слайду 3

Тема уроку: « Пори року. Осінь. Місяці осені.»

Номер слайду 4

Фонетична зарядка: ПА _ ПА_ ПА ПАДАЮТЬ ПО_ПО_ПО ПОГОДА ОПА_ОПА_ОПА ОПАЛЕ ЛИСТЯ Який зараз урок? Яка тема уроку?

Номер слайду 5

Яке сьогодні число? (- Чотирнадцяте. ) Який сьогодні день тижня ? ( - Вівторок. ) Який сьогодні місяць ? ( - Жовтень.) Яка сьогодні погода ? ( - Сонячно, прохолодно, дує вітер.)

Номер слайду 6

Назвіть пори року. Скільки їх? Яка зараз пора року ? Зима Весна Літо Осінь

Номер слайду 7

Загадка. Опустіли поля, мокне земля. Дощ поливає. Коли це буває? Назвіть місяці осені по порядку. Перший – вересень. Другий – жовтень. Третій – листопад.

Номер слайду 8

Яка погода у вересні ? Сонячно. Тепло. Земля суха. Вересень – рання осінь. Осінь (що?) рання (яка?).

Номер слайду 9

Яка погода у жовтні? Хмарно. Прохолодно. Стелиться туман. Листя на деревах жовтіє. Чому місяць називається жовтень ? (жовтий - який?) Що? Що робить? Листя падає . Туман стелиться .

Номер слайду 10

Осінь, осінь. Лист жовтіє. З неба часом дощик сіє (пальцем показують рух дощика), Червонясте, золотисте Опадає з клена листя. Діти ті листки збирають (руки в сторони, присідають, імітують збирання листочків), У книжки їх закладають. Наче човники, рікою Їх пускають за водою. З них плетуть вінки барвисті, Червонясті, золотисті (кружляють). Фізкультхвилинка

Номер слайду 11

Яка погода в листопаді ? Іде дощ. Дме вітер. Земля мокра. Прохолодно. Чому місяць називається листопад ? (падає листя) ЩО? ЩО РОБИТЬ? Дощ іде . Вітер дме. Земля (що?) мокра (яка?).

Номер слайду 12

Прислів’я Листопад зимі ворота відчиняє. Чому, як ви думаєте?

Номер слайду 13

Що тобі подобається восени? Мені подобається (кольорове листя, тепла погода) Що тобі не подобається восени? Мені не подобається ( холодний дощ, сильний вітер)

Номер слайду 14

Осінь - чудова пора року ! Люблю осінь!

ppt
Додано
29 квітня 2021
Переглядів
1023
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку