Презентація з теми: "Баскетбол"

Про матеріал
Презентація на тему: "Баскетбол". Можна використовувати під час занять фізичної культури для учнів 5-9 класів. Презентація зможе ознайомити дітей з такими поннятями як: історія баскетболу; розміри та правила гри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Баскетбол

Номер слайду 2

Баскетбол – олімпійський вид спорту. Він являє собою спортивну командну гру з м’ячем, мета якої закинути в корзину суперника м’яч більшу кількість разів, ніж команда суперника за встановлений час. У кожній баскетбольній команді 5 польових гравців.

Номер слайду 3

Історія баскетболу Історія баскетболу почалася в недалекому ХІХ столітті. У Сполучених Штатах Америки молодий викладач, доктор Джеймс Нейсміт. У 1892 році він розробив основні правила баскетболу. Перші матчі, які проходили по створеним правилами спровокували і перші зміни в них. У 1936 році в програму літніх Олімпійських ігор включили баскетбол.

Номер слайду 4

Розмір майданчика. Баскетбольний майданчик - це майданчик для гри в баскетбол, яка являє собою прямокутну плоску тверду поверхню без будь-яких перешкод. Для офіційних змагань ФІБА розміри ігрового майданчика повинні бути 28 метрів в довжину і 15 метрів у ширину від внутрішнього краю обмежують ліній.

Номер слайду 5

Тривалість гри. Гра офіційно починається спірним кидком в центральному колі, коли м'яч правильно відбитий одним з гравців. Матч складається з чотирьох періодів по десять хвилин (дванадцять хвилин в Національної баскетбольної асоціації)з перервами по дві хвилини. Тривалість перерви між другою і третьою чвертями гри — п'ятнадцять хвилин. Після великої перерви команди повинні помінятися кошиками.

Номер слайду 6

За одне влучення м'яча в кільце може бути зарахована різна кількість очок:1 очко — кидок зі штрафної лінії;2 очки — кидок з середньої або близької дистанції (ближче триочкової лінії);3 очки — кидок з-за триочкової лінії на відстані 6 м 75 см

Номер слайду 7

Порушення. Аут — м'яч вийшов за межі ігрового майданчика. Пробіжка — гравець, який контролює «живий» м'яч, здійснює переміщення ніг понад обмеження, встановлене правилами. Порушення ведення м'яча, що включає в себе проніс м'яча, подвійне ведення. Три секунди — гравець нападу перебуває в зоні штрафного кидка більше ніж три секунди у той час, коли його команда володіє м'ячем у зоні нападу. П'ять секунд — гравець при виконанні вкидання не розлучається з м'ячем впродовж п'яти секунд.

Номер слайду 8

Порушення. Вісім секунд — команда, що володіє м'ячем із зони захисту не вивела його в зону нападу за вісім секунд.24 секунди — команда володіла м'ячем понад 24 секунди. Тоді м'яч віддається команді суперника. Опікуваний гравець — гравець тримає м'яч більше п'яти секунд, у той час як суперник його щільно опікає. Порушення повернення м'яча в зону захисту — команда, що володіє м'ячем у зоні нападу, перевела його в зону захисту.

Номер слайду 9

Фоли. Фол в баскетболі — недотримання правил, викликане персональним контактом або неспортивною поведінкою. персональний;технічний;неспортивний;дискваліфікуючий.

Номер слайду 10

Дискваліфікація 2 технічних фоли;офіційна особа команди або запасний гравець здійснять 3 технічних фоли;тренер здійснить 1 технічний фол, і офіційна особа команди або запасний гравець здійснять 2 технічних фоли.порушується заборона нецензурної лайки і образ.

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 листопада 2021
Переглядів
3034
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку