Презентація до уроку з економічної та соціальної географії у 9 класі з теми "Харчова промисловість" можна використовувати для пояснення матеріалу з даної теми.
Мета уроку виявити особливості розміщення харчової промисловості; визначити фактори розміщення галузі; встановити міжгалузеві зв᾽язки харчової промисловості; розкрити проблеми розвитку галузі та шляхи їх подолання ;
Номер слайду 3
Харчова промисловість. Виробляє продукти харчування,мило,тютюнові вироби. Вона більше чим інші галузі пов᾽язана з сільським господарством
Номер слайду 4
ОРієНТАЦіЯ Сільське господарство НА сировину НА споживача НА сировину і споживача олійна маслопереробна цукрова Рибна спиртова кондитерська хлібопекарська пивоварна макаронна м᾽ясна молочна мукомельна
Номер слайду 5
Борошномельна промисловість Зосереджена у великих містах Цукрова промисловість Зосереджена в районах вирощування цукрового буряка Галузевий склад харчової промисловості
Номер слайду 6
Галузевий склад харчової промисловості Олійно-жирова промисловість Плодоовочева промисловість Зосереджена навколо великих міст Зосереджена в районах вирощування соняшника
Номер слайду 7
Галузевий склад харчової промисловості М᾽ясна промисловість Зосереджена в районах вирощування тварин Молочна промисловість Зосереджена в районах виробництва молока
Номер слайду 8
Рибна промисловість Галузева структура харчової промисловості Зосереджена у великих портових містах
Номер слайду 9
Професії у харчовій промисловості Кондитер Кондитер Пекар Наладчик машин Біотехнолог Тістоміс Пічник Упаковщик Пивовар Сировар
Номер слайду 10
ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Недостатні виробничі потужності; Застаріле обладнання тому висока собівартість продукції; Імпорт продуктів харчування; Але Галузь найбільш модернізована і реконструйована порівняно з іншими; Швидкими темпами розвивається;
Номер слайду 11
Які галузі харчової промисловості орієнтуються на сировину? А) хлібопекарна Б) макаронна В) олійна Г) спиртова Д) цукрорафінадна Наприклад, для виробництва 1 т цукру-піску потрібно 7 т буряків.
Номер слайду 12
Які галузі харчової промисловості орієнтуються на споживача? А) кондитерська Б) хлібопекарна В) пивоварна Г) виноробна Д) виробництво молочного порошку У світі найбільше виробляють соєвої, пальмової та ріпакової олії. Соняшникова олія посідає 4 місце за обсягами світового виробництва.
Номер слайду 13
Який фактор у розміщенні харчової промисловості не є головним? А) енергетичний Б) сировинний В) споживацький Г) транспортний
Номер слайду 14
Домашнє задання § 25 Підготувати повідомлення про одну з професій легкої промисловості.