Презентація з теми "Харчова промисловість"

Про матеріал

Презентація до уроку з економічної та соціальної географії у 9 класі з теми "Харчова промисловість" можна використовувати для пояснення матеріалу з даної теми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчова промисловість

Номер слайду 2

Мета уроку виявити особливості розміщення харчової промисловості; визначити фактори розміщення галузі; встановити міжгалузеві зв᾽язки харчової промисловості; розкрити проблеми розвитку галузі та шляхи їх подолання ;

Номер слайду 3

Харчова промисловість. Виробляє продукти харчування,мило,тютюнові вироби. Вона більше чим інші галузі пов᾽язана з сільським господарством

Номер слайду 4

ОРієНТАЦіЯ Сільське господарство НА сировину НА споживача НА сировину і споживача олійна маслопереробна цукрова Рибна спиртова кондитерська хлібопекарська пивоварна макаронна м᾽ясна молочна мукомельна

Номер слайду 5

Борошномельна промисловість Зосереджена у великих містах Цукрова промисловість Зосереджена в районах вирощування цукрового буряка Галузевий склад харчової промисловості

Номер слайду 6

Галузевий склад харчової промисловості Олійно-жирова промисловість Плодоовочева промисловість Зосереджена навколо великих міст Зосереджена в районах вирощування соняшника

Номер слайду 7

Галузевий склад харчової промисловості М᾽ясна промисловість Зосереджена в районах вирощування тварин Молочна промисловість Зосереджена в районах виробництва молока

Номер слайду 8

Рибна промисловість Галузева структура харчової промисловості Зосереджена у великих портових містах

Номер слайду 9

Професії у харчовій промисловості Кондитер Кондитер Пекар Наладчик машин Біотехнолог Тістоміс Пічник Упаковщик Пивовар Сировар

Номер слайду 10

ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Недостатні виробничі потужності; Застаріле обладнання тому висока собівартість продукції; Імпорт продуктів харчування; Але Галузь найбільш модернізована і реконструйована порівняно з іншими; Швидкими темпами розвивається;

Номер слайду 11

Які галузі харчової промисловості орієнтуються на сировину? А) хлібопекарна Б) макаронна В) олійна Г) спиртова Д) цукрорафінадна Наприклад, для виробництва 1 т цукру-піску потрібно 7 т буряків.

Номер слайду 12

Які галузі харчової промисловості орієнтуються на споживача? А) кондитерська Б) хлібопекарна В) пивоварна Г) виноробна Д) виробництво молочного порошку У світі найбільше виробляють соєвої, пальмової та ріпакової олії. Соняшникова олія посідає 4 місце за обсягами світового виробництва.

Номер слайду 13

Який фактор у розміщенні харчової промисловості не є головним? А) енергетичний Б) сировинний В) споживацький Г) транспортний

Номер слайду 14

Домашнє задання § 25 Підготувати повідомлення про одну з професій легкої промисловості.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Роскос Олексій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. VALENTINA Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Географія 9 клас (Пестушко В.Ю., Уварова Г.Ш., Довгань А. І.)
Додано
24 березня 2018
Переглядів
12330
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку