Презентація з теми: "М'яка іграшка"

Про матеріал
Подано матеріал до уроку з теми; Виготовлення мякої іграшки. Можна використовувати для підготовки до уроку з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

М’яка іграшка Підготувала: Щебетенко Н.П.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

План М’яка іграшка як невід’ємний атрибут у побуті та мистецтві українців Види м’яких іграшок Матеріали для виготовлення м’якої іграшки Інструменти та пристосування для виготовлення м’якої іграшки Алгоритм виготовлення іграшки

Номер слайду 4

Іграшка - один з найдавніших видів декоративного - прикладного мистецтва, прикрашає наш побут, радує наше око. Іграшку люблять всі: діти і дорослі. Для дітей вона забав, гра: дорослі ж з радістю дивляться на гарні, кумедні іграшки, які приносять їм радість, переносять у світ дитинства, викликають добру посмішку. Іграшка завжди супроводжувала людину. Різного роду іграшки були знайдені в похованнях Єгипту, Греції, Римської імперії. У далекі часи, коли ще не було спеціальних майстерень, які виробляють іграшки, їх створювали народні умільці - кустарі, які працювали поодинці або членами сім'ї. Це були перші народні художники, які передавали свою майстерність із покоління в покоління. Традиції народної творчості живуть в прикладному мистецтві наших днів. М'яка іграшка - дитяча іграшка з хутра або іншої м'якої тканини, призначена для гри. М'яка іграшка відповідає своїй назві, тому що зроблена з хутра або тканини і наповнена м'яким матеріалом.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Види м’яких іграшок Проста іграшка, яка не містить жодних механізмів, використані тканини мають різноманітну фактуру і колір.

Номер слайду 7

Види м’яких іграшок Брязкальце. Являє собою м'яку іграшку, всередину якої вшите брязкальце, шуршалка або пищалка, або щось, що видає звуки.

Номер слайду 8

Види м’яких іграшок Музична. Містить у собі ушите електронний пристрій, який видає звуки при натисненні на кнопку. М'який друг може читати вірші, вимовляти фрази і співати пісні.

Номер слайду 9

Види м’яких іграшок Зустрічаються плюшеві  екземпляри, здатні відтворювати світлові ефекти, блимати  різнокольоровими лампочками, а де-які з них навіть здатні світити втемряві і використовуються в якості своєрідного нічника.

Номер слайду 10

Види м’яких іграшок М'які книжки. Це перші книжки для найменших читачів, які виготовляються з приємних для дитячих ручок матеріалів, таких як бавовна, трикотаж або фліс. На сторінках таких книжок у вигляді аплікацій зображуються сцени з життя, об'єкти і предмети навколишнього світу. Тут дуже часто зустрічаються такі пристосування, що видають звук, гумові частини, музичні пристрої, кишеньки, шнурівка, вкладиші.

Номер слайду 11

Види м’яких іграшок Лялька-Рукавичка. Її основа-рукавичка, виконана з різних тканинних фактур. Вона специфічна, тому як оживляти її на перших порах належить дорослому, а дитина в даному випадку буде виступати в ролі спостерігача.

Номер слайду 12

Види м’яких іграшок Кубики. М'які кубики відрізняються від звичайних кубиків тільки матеріалами і розмірами. Замість пластмаси і дерева використовується обтягнутий тканиною поролон, так само він може бути обтягнутий штучним хутром, велюром, трикотажем і дерматином.

Номер слайду 13

Матеріали для виготовлення м’якої іграшки Тканини Хутро Нитки Набивні матеріали Дріт Картон Фурнітура

Номер слайду 14

Шовкова Шовкові тканини ніжні, хвилясті, важкі в обробці, тому що ковзають в руках. Проте їх добре використовувати для шиття лялькових суконь, оздоблення, аплікацій. З блідо-рожевого шовку добре робити лялькові обличчя.

Номер слайду 15

Бавовняна Ситець, сатин вирізняються яскравістю і барвистістю малюнків. Вони підходять для виконання ляльок, звіряток, лялькового одягу, подушечок-думочек, аплікацій, робіт у стилі печворк. Махрова тканина, з якої виготовляють рушники і банні халати, пухнаста і м'яка, схожа на шкірку тварин. З неї виходять кумедні звірятка. Фланель і байка мають на поверхні маленькі ворсинки, з них теж можна шити звіряток з м'якою шкіркою.

Номер слайду 16

Вовняні Це щільні тканини, які можуть бути ворсові і гладкофарбовані, з орнаментальними рисунками, в смужку і в клітку; підходять для пошиття звірят, панно, подушечок.

Номер слайду 17

Ворсові тканини Велюр і оксамит бувають на трикотажній основі з бавовни або шовку. Поверхня цих тканин покрита густим, коротким шовковистим ворсом. Вони дуже підходять для виготовлення м'яких іграшок, таких як ведмідь, зайчик, лисичка.

Номер слайду 18

Трикотажні тканини Легко розтягуються вздовж і впоперек (це їх головна особливість). З трикотажної тканини можна шити все, що завгодно: клоуна, ляльку, покемона, кубики або кульки.

Номер слайду 19

Хутро Штучне – ідеально підходить для пошиття об’ємних набивних іграшок Натуральне –використовується для оздоблення іграшок

Номер слайду 20

Інструменти та пристосування для виготовлення м’якої іграшки Ручні швейні голки Ножиці Олівці Нитки Вата Вимірювальні інструменти Маркер Папір в клітинку

Номер слайду 21

Алгоритм виготовлення іграшки Проект «Іграшка»: 1. Вибір образу іграшки 2. Матеріали, інструменти 3. Ескізи, викрійки, шаблони 4. Розкрій деталей іграшки 5. Обробка деталей 6. Збирання іграшки 7. Оздоблення іграшки 8. Презентація

Номер слайду 22

Правила безпечної роботи з ножицями: Користуйся ножицями із заокругленими кінцями. Клади ножиці так, щоб вони не виступали за край робочого місця. Коли ріжеш, то широко розкривай ножиці. Не працюй тупими ножицями, а також ножицями зі слабким кріпленням. У процесі різання уважно слідкуй за розміткою. Пам’ятай: лінія розмітки повинна залишатись на деталях, які вирізуєш. Не тримай ножиці кінцями вгору. У процесі роботи з ножицями тримай матеріал лівою рукою, щоб пальці були осторонь від леза. Не розмахуй ножицями, не підходь до товариша під час різання. Працюй ножицями тільки на своєму робочому місці. Не тримай ножиці за різальну частину у відкритому вигляді. Не залишай ножиці після роботи в розкритому вигляді. Передавай ножиці тільки в закритому вигляді, кільцями вперед.

Номер слайду 23

Правила користування голкою: Не кидай голки. Перевіряй їх кількість перед початком і кінцем роботи. Обов’язково знайди голку, якщо вона загубилась. Не залишай голку без нитки і в невідповідному місці. Не вколюй голку в свій одяг або в матеріал, з яким працюєш. Не бери голку в рот. Передавай голку товаришеві тупим кінцем. Після роботи вколюй голку в спеціальний гольник. Запасні голки зберігай у гольнику в сухому місці. У разі зшивання паперу або картону попередньо проколи отвори шилом. Не використовуй голку замість булавки. Під час шиття користуйся наперстком.

Номер слайду 24

Ознайомлення зі зразками виробів та призначенням їхніх конструкційних особливостей № з.п Назва іграшки Кількість деталей Матеріал, з якого виготовлено іграшку Способи оздоблення іграшки Вид іграшки

Номер слайду 25

Завдання для учнів:заповнити таблицю (не менше 6 назв іграшок вписати) № з.п Назва іграшки Кількість деталей Матеріал, з якого виготовлено іграшку Способи оздоблення іграшки Вид іграшки

ppt
Пов’язані теми
Технології, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
5097
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку