Презентація з теми "Німеччина"

Про матеріал
Німеччина: природно-ресурсний потенціа, населення і особливості господарства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Німеччина Візитна картка Природні умови і ресурси Населення Господарство

Номер слайду 2

Федеративна Республіка Німеччина Столиця – Берлін Форма правління – парламентська республіка Держаний устрій – федерація Площа – 357 тис. км. кв. Грошова одиниця - євро. Населення – 82,6 млн. осіб. Анґела Меркель з 2005-го. Анґела Меркель стала у 2005 році першою канцлеркою. Меркель уособлює прагматичний стиль керування. Так, після аварії реактора на Фукусімі вона взяла курс на відмову від атомної енергетики, хоча перед цим була проти. Невід'ємною частиною образу канцлерки є її піджаки усіх можливих кольорів і відтінків.

Номер слайду 3

Природні умови і ресурси– рівнинний; пн. – низовини, в центрі – височини; на пд. – Баварські Альпи Рельєф Внутрішні води річки – Дунай, Рейн, Везер, Одер, Ельба. Агрокліматичі ресурси клімат – помірний; сприятливі агро-кліматичі ресурси. Кам'яне вугілля – Рур (90%), Саар, Ахен;Буре вугілля – Нижньорейнський. Калійна сіль – Ганновер, передгір'я Гарца;Кам'яна сіль – Північно - Німецька низовина. Графіт – Баварський ліс. Мідні руди – Гарц. Поліметалеві руди – Рудні гори, Гарц, Рейнські сланцеві гори. Мінеральні ресурси Лісові ресурси Близько 30% території Німеччини покрита лісами, зосередженими в основному в південній частині країни.

Номер слайду 4

Населення Кількість населення 82, 6 млн. осіб. Густота населення – 237 осіб / км. кв Рівень урбанізації – 76 %Природний приріс + 4 ‰ (за рахунок народжуваності і приросту імігрантів)Середня тривалість життя – 81 рік. Однонаціональна країна – 91 % складают німці; у Німеччині живе близько 20 тис. осіб української діаспори Релігія: Німці лютерани – 29,7 %Католоки – 31,2 %Мусульман – 3,9 %Не належать до жодної групи релігії – 25 % Густота населення нерівномірна:- Найбільш заселені: міські агломерації Берлін – Бранденбурзька (3900 осіб / км.кв)Мюнхенська та Гамбурзька. Рейн-Рурська (~ 10 млн.осіб) є однією з яде європейського мегаполісу «Блакитний банан»Найменш заселені – сх. райони (переважно сільський тип розселення населення)

Номер слайду 5

«Блаки́тний Бана́н», (ще відомий як Європейський мегаполіс чи Європейський хребет) — це розірвана область урбанізації у Західній Європі, чисельність населення якої становить близько 110 млн осіб. Вона тягнеться від Північно-Західної Англії на півночі до Мілана на півдні. Формою область на мапі схожа з Бананом: звідси походить її назва. «Блакитний банан» включає у себе 23 міста  і є однією з найбільших у світі концентрацій людей, грошей та виробництваЄ думка, що Банан було зроблено блакитним, бо він знаходився в серці ​​Європи, а прапор Європи — синього кольору. Інші джерела стверджують, що колір асоціюється з одягом промислових робітників («синіх комірців»).

Номер слайду 6

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Місце. Місто. Земля. Населення1 Берлін. Берлін3,6 млн.осіб2 Гамбург. Гамбург1,8 млн.осіб3 Мюнхен. Баварія1,5 млн.осіб4 Кельн. Північний Рейн-Вестфалія1,06 млн.осіб5 Франкфурт-на-МайніГессен732 тис. осіб. Топ-5 найбільщих міст німеччини. Берлінгамбургмюнхенкельн. Франкурт-на-майніРівень урбанізації - високий 76%

Номер слайду 7

Німеччина – постіндустріальна країна Економіка Німеччини є найпотужнішою у Європі і п'ятою за величиною у світі

Номер слайду 8

Третинний сектор Фінансові і ділові послуги – 5 німецьких банків входять у сотню найбільших у світі ТНК Алльянц – найбільший у світі в галузі страхових послуг і фінансів; Франкфурт-на-Майні – головний фінансовий центр Одна з найбільших у світі – Франкфуртська фінансова біржа. Міжнародні виставки, ярмарки проходять у Гонновері, Берліні, МюнхеніТуризм – доходи від туризму складають близько 4,5 % ВВП. Найбільш відвідувані – Берлін, Мюнхен, Кельн, Дрезден, Баварія

Номер слайду 9

Транспорт За пасажиро- та вантажообігом першість утримує автомобільний транспорт. Після США Німеччина має найбільшу мережу автомагістралей у світі. Візитка німецької залізниці є швидкісний пасажирський потяг дального сполучення «Інтерсіті-Експрес» Повітряний – найбільші аеропорти у Франкфурті і МюнхеніНайбільшими морськими портами є Гамбург і Бремен. Найважливішим міжнародним річковим шляхом є Рейн. Канал Рейн – Майн – Дунай є водним шляхом сполучення між Північним і Чорним морями; місто Дуйсбург - найбільший річковий порт світу  Гамбург Дуйсбург

Номер слайду 10

Вторинний сектор Основна спеціалізація – різнопрофільне машинобудування. Автомобілебудуання – найпотужніші заводи діють у містах Вольфсбург (Фольсфаген), Штутгарт (Мерседес-Бенц), Мюнхен (БМВ), Інгольштадт (Ауді), Кельн. Найбільшими виробниками легкових і вантажних машин є компанії: Volkswagen Group, Daimler, BMW, Audi 

Номер слайду 11

Авіакосмічне машинобудування – виробляють військові літаки, гелікоптери, що надходять на озброєння армії країн-членів НАТО. Авіабудівна компанія Airbus (Аеробус) – головний конкурент американського авіагіганта «Боїнг». Найбільші центри –Аугсбург, Кассель, Мюнхен, Штутгарт

Номер слайду 12

Німеччина посідає 1-ше місце в Європі за виробництвом морських суден, що розвинуте біля морського узбережжя Гамбурга, Бремена і Кіль. Країна спеціалізується на виробництві військових кораблів, а також річкових прогулянкових і круїзних суден.

Номер слайду 13

Оптичне виробництво (оптика, мікроскопи, вимірювальні прилади тощо) з використанням нанотехнологій. Найбільш потужним виробником такої продукції є ТНК Carl Zeiss (Карл Цейс), центри – Оберкохен, Єна. Електротехнічна та електронна промисловість створює надзвичайно широкий спектр продукції як для виробничого застосування, так і для споживчого ринку. Відомими є корпорації Bosch (Бош) – одна з провідних у світі з виробництва автомобільного обладнання, електроінструментів побутової електротехніки та Siemens (Сіменс). Їхні головні піфдприємства розміщено у Мюнхені, Берліні, Франкфурті-на-Майні.

Номер слайду 14

Електроенергетика За виробництвом електроенергії Німеччина посідає 7-ме місце в світі та 1-ше в Європі. Економіка Німеччини налаштована на перехід від ядерної та викопної енергії до ВДЕ та енергоефективності. Цей проект назвали «німецьким енергетичним поворотом». 

Номер слайду 15

Хімічна промисловість У країні випускають надзвичайно широкий асортимент продукції основної та органічної хімії. Провідні німецькі концерни BASF (БАСФ) і Bayer (Байер). Основним територіальним осередком є долина Рейну, найбільші центри – Людвігсгафен, Леверкузен, Кельн, Галле, Лейпциг, Берлін. Чорна металургія – найбільші центри – Дуйсбург, в який імпортну залізну рудутранспортують Рейном, та порт Бремен. Одним із найбільших у світі виробників сталі та прокату є ТНК Thyssen Krupp (Тіссен Крупп). Попри відсутність власної рудної сировини для кольорової металургії, Німеччина є провідним світовим виробником свинцю і цинку (Айслебен, Дюссельдорф).

Номер слайду 16

Первинний сектор. У скотарстві розвинені як молочно-м’ясний, так м’ясо-молочний напрями. Поширені також свинарство і птахівництво. Рослинництво спеціалізується на вирощуванні картоплі, зернових (пшениці, ячменю, жита), цукрових буряків. Головними районами його поширення є рівнинні простори на півночі та сході Німеччини. Всесвітньо відомими є виноградарські й виноробні райони у долинах річок Мозель, Саар і Рувер (земля Рейнланд-Пфальц).виробництво солодового хмелю у Баварії, яка славиться своїм пивоварінням. Навколо великих міст сформувалися зони садівництва та овочівництва. Розвиток лісового господарства – один із пріоритетів державної політики. Нині Німеччина на 65 % покриває свої потребі у деревині за рахунок власних ресурсів. Частина її йде навіть на експорт.

pptx
Додано
25 листопада 2020
Переглядів
1905
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку