Презентація з теми: "Реле вмикання стартера автомобіля"

Про матеріал

Презентація з теми: "Реле вмикання стартера автомобіля"

Для включення стартера необхідно повернути ключ запалення управо повністю, при цьому замикається ланцюг обмотки реле включення. Створене обмоткою реле магнітне поле приводить до замикання контактів реле, в результаті втягуюча і утримуюча обмотки тягового реле включаються в електричний ланцюг.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Реле вимикання стартера автомобіля» 1 Торецьк 2018

Номер слайду 2

2 Вступ. Найвідоміші з світових виробників, які орендували або купили площі для зборки авто в Україні, це Chery і Chevrolet. Провідним виробником машин в Україні є Запорізький автомобілебудівний завод. Остання модель, яка була розроблена на заводі, - ZAZ Vida.

Номер слайду 3

3 Принцип діїОдним з перших стартерів був пристрій, розроблене і зібране Чарльзом Каттерінгом ще на початку минулого століття. Спочатку цей агрегат був звичайний електричний мотор. У цьому пристрої втягує реле стартера відсутнє, а після запуску двигуна електромотор переходив в режим роботи генератора. Пізніше відомий винахідник і фахівець в області автомобільної промисловості Вінсент Бендикс запропонував стартер, оснащений спеціальним реле. Схема і пристрій цього реле дійшли до наших днів без будь-яких серйозних змін.

Номер слайду 4

4 Робота реле вимикання

Номер слайду 5

Для чого слугує реле вимикання стартера? 5 Реле вимикання слугує для подання струму на контакт «+» стартера для його запуску. Після повороту ключа в замку запалювання, в котушці виникає електромагнітне поле втягує обмотці і якір, притягуючись, переміщається в сердечник, який за допомогою важеля вводить в зачеплення з вінцем маховика робочу шестерню реле вимикання. З пуском мотора контакти в замку запалювання розмикаються, подача електроенергії на стартер припиняється, і поворотна пружина повертає якір у вихідне положення, а разом з ним і шестерню з обгінною муфтою. Ось, власне, такий принцип роботи реле вимикання стартера.

Номер слайду 6

6 Розташування реле вимикання стартера? Визначити місцезнаходження втягує нескладно, воно знаходиться безпосередньо на стартері і має два дроти, перший, найменший за розміром йде від замка запалювання або реле замка, а другий найбільший за розміром від АКБ.

Номер слайду 7

1) Якір реле вимикання2) Втягуюча обмотка3) Утримуюча обмотка4) Сердечник реле стартера5) Пружина стиснення6) Контакти7) Зворотна пружина контактної пластини8) Контактний болт9) Контактна пластина10) Шток реле вимикання 11) Возвратна пружина якоря 7 З чого складається реле вимикання стартера?

Номер слайду 8

8 Технічне обслуговування реле вимикання стартера. 1)Щоденне обслуговування(ЩТО) – В ЩТО входить візуальний огляд, в нашому випадку перевірка реле вимикання стартера на слух.2)Технічне обслуговування1(ТО1) – В ТО1 входить підтяжка деталей, а в нашому випадку підтяжка стартера до корпусу двигуна.3)Технічне обслуговування2(ТО2) – В ТО2 входить зняття стартер з корпусу двигуна, після цього знімаємо реле вимикання стартера з самого стартера, розбираємо реле і чистимо від забруднення, нагару, чистка контактів та заміна зламаних деталей.4)Сезонне обслуговування(СО) – В сезонне обслуговування не входить реле вимикання стартера.

Номер слайду 9

9 Основні несправності реле вимикання стартера1)Несправність ланцюга збудження. У цьому випадку реле не зможе працювати, і двигун не буде заводитися. Необхідно замінити реле.2) Несправність контактів в ланцюзі регулювання. Причина в перегорів контакті з-за сильного струму. Ланцюг порушення може ще функціонувати. У разі цієї проблеми контакти будуть видавати клацання, намагаючись закритися. 3)Ще одна можлива, але рідкісна проблема - це «спайка» контактів в закритому положенні. В результаті, стартер буде під постійною напругою, що може бути небезпечно.4)Поломка або корозія зовнішніх контактів через вологу. Поломка контактів вимагає заміни реле, але легку корозію можна усунути за допомогою наждачного паперу. Якщо нормальний електричний контакт знову встановлений, і немає недолік всередині, реле буде працювати.

Номер слайду 10

10 Ремонт реле вимикання стартера. Якщо ви прийшли до висновку, що тягове реле стартера вийшло з ладу, необхідно виконувати його ремонт. Відразу хочемо відзначити, що в більшості випадків набагато простіше замінити даний елемент, ніж відновлювати його працездатність. Багато виробників виготовляють нерозбірні реле для того, щоб зробити цей вузол найбільш надійним. У таких ситуаціях доведеться просто міняти втягує реле на нове. Якщо ж стартер в вашому авто оснащений розбірним реле, можна відремонтувати його своїми силами. Нерідко реле не працює через наступні випадки: механічний привід зносився і вийшов з ладу; в обмотці сталося замикання; «П'ятаки» або контакти обгоріли. Визначити кожну з перерахованих вище недолік можна після розбирання. Правда, для визначення цілісності обмоток доведеться скористатися омметром. Під час вимірювання опору між закінченнями дроти і корпусом даний показник повинен складати мінімум 10 к. Ом. В іншому випадку сталося замикання обмоток, тому потрібно буде йти в магазин за новим реле. Установка нового або відновленого реле здійснюється в зворотному демонтажу послідовності. У багатьох автолюбителів на даному етапі виникає проблема, яка полягає в тому, як підключити реле стартера. Для того щоб уникнути таких неприємностей, радимо попередньо позначити відключені клеми. Перш ніж встановити реле, ретельно зачистити контакти, а також знежирити їх.

pptx
Додано
28 листопада 2018
Переглядів
1852
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку