Презентація з теми "Соціалізація особистості. Субкультури"

Про матеріал
Основні види молодіжної субкультури. Характеристика різних груп молодіжної субкультури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Субкультура - це спільність людей, чиї переконання, погляди на життя і поведінка відмінні від загальноприйнятих або просто приховані від широкої публіки, що відрізняє їх від більш широкого поняття культури, відгалуженням якої вони є. 

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Їх можна відразу впізнати по ірокезові на голові. Часто носять чорні шкіряні куртки, люблять пірсинги. В їх стилі завжди присутня неохайність і недбалість. Грубий жаргон, близький до жаргону "зони". Поведінка непристойна. Багато хто з них вживає наркотики, спиртні напої, токсичні речовини.Плюси: може вони і є, але збоку їх не видно.Мінуси: там, де з'являються панки, - бійки, грабунки, насильство з метою наруги над особистістю.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Упізнати таких людей не складе жодних труднощів. Гот обов’язково одягнений у чорне і в нього обов’язково мармурово-біла шкіра. Готика – явище естетичне, а похмурі образи – не більше ніж епатаж. Безглуздо шукати сенс життя в смерті – його там немає. Смерть – це нагадування, привід прагнути до життя. Плюси: як правило, готи – це люди, які шукають натхнення, а значить творчі люди. І їх захоплення даною субкультурою ніщо інше, як просто спосіб насититися енергією. А їх вигляд (нехай навіть він декого лякає), це просто відповідь, створена на противагу нічого не вартому гламуру, в якому за картинкою порожнеча. Мінуси: тут так само є небезпечні підтечії. Існують сатаністи. Їх ідеологія – ідеологія епатажу і бунт проти церковно-традиціоналістської системи. Саме люди з такої субкультури можуть піти на осквернення церковних предметів, жертвопринесення та інші дії, засновані на поклонінні сатані.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Люди, які люблять яскраво одягатися і поводитися, привертати до себе увагу. Тут і яскраві кольори одягу, і тату і різний пірсинг. По суті, ці люди не лише яскраво виглядають, вони і яскраво мислять. Зазвичай такі люди – це співаки, письменники, композитори. Взагалі, знову люди творчої натури. Фрік-культура – це культура сміливих і абсолютно відв’язних людей. Плюси: немає ніякого негативного ставлення до світу і до «не своїх». Немає нічого такого, проти чого вони вороже виступають. Мінуси: саме їх свобода є їх головним мінусом. Вона дає їм все, тоді як на них самих неможливо вплинути ззовні, тобто якщо поки це нешкідливо і весело, то хто знає, в що це виллється потім… І ніхто їх не зможе зупинити…

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Це неофашистські молодіжні угрупування закритого типу. Проповідують культ сильної особи, расизм, шовінізм, культ чорної магії, систематично займаються фізичною підготовкою. Не приховують своїх поглядів. Вітанням є витягнута вперед рука. Часто на чолі такого молодіжного угрупування стоїть доросла людина з профашистськими поглядами. Плюси: звичайно, справжнім плюсом це не назвеш, але ідея скінхедів – тільки сильні можуть жити. Отже, потрібно бути сильним, і не лише тілом, але і духом. Саме це прагнення з натяжкою можна назвати позитивним. Мінуси: мінусів набагато більше. Свою ідею вони сприймають дуже буквально. Саме за скінхедами дуже часто помічаються напади безпричинної агресії по відношенню до інших людей. Вони абсолютно не бояться убити «не свого», і навіть в деякій мірі прагнуть до цього.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

За традиційну зачіску емо вважається косий, рваний чубок до кінчика носа, що закриває одне око, а ззаду коротке волосся, що стирчить в різні боки. Перевага віддається жорсткому прямому чорному волоссю. У дівчат можливі дитячі, смішні зачіски — два маленькі хвостики, яскраві заколочки — сердечка з боків, бантики. Часто емо-кіди проколюють вуха або роблять тунелі. Окрім того, на обличчі емо-кіда може бути пірсинг (наприклад в губах і лівій ніздрі, бровах, переніссі). Їх легко можна впізнати по кольорах в одязі: рожевий і чорний. Плюси: якщо не рахувати їх емоційність, то цілком мирний і тихий народ .Не налаштовані вороже і не хочуть поневолити світ. Мінуси: прагнення до переживання яскравих і чистих емоцій і їх вираженню — головне правило для емо. Їх відрізняє: жадання самовираження, протистояння несправедливості, особливе, чутливе світосприйняття. Отже все це може привести до нервового зриву і до проблем у подальшому житті.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Їх зовнішній вигляд зухвало агресивний: чорний одяг з великою кількістю металу, зображенням черепів, крові, написом "сатана" англійською мовою. Хоча одяг чистий, охайний. Класичні металісти носять вузькі чорні джинси, заправлені у високі черевики або «козаки», шкіряні куртки з косою блискавкою - "косухи", "косовороти", сережки в лівому вусі, персні із зображенням черепів або інших чорних магічних символів (пентаграма, скелет і т. д.) Але їх зовнішня агресивність і похмурість найчастіше є засобом епатажу оточуючих людей. Ті, яким за 25 років, займаються серйозною роботою, як правило, миролюбні, хоча інколи можуть побешкетувати разом з тими, хто молодший. Плюси: як правило, люди вельми цікаві і не замкнуті в своєму маленькому світі. Для них це всього лише спосіб провести час. Мінуси: надмірний алкоголь і агресія на їх «залізних друзях» - крутих мотоциклах, можуть привести до аварій і інших ситуацій, пов'язаних з алкоголем.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Хіпі зневажають усталені поняття і замшілі традиції. Вони критикують цінності середнього класу, протестують проти війни і застосування ядерної зброї. Хіпі досить релігійні, вони освічують деякі аспекти релігій, що відрізняються від іудаїзму і християнства. Хіпі дотримуються вільних вдач в сексуальній області, вони проштовхнули сексуальну революцію, запропонували легалізувати вживання психоделічних засобів. Словом, для хіпі актуальна ідеологія ненасильства, вільна від доктрин, мир у всьому світі, свобода особистості. 

Номер слайду 17

Номер слайду 18

7 5 ПОЧУТТЯ ПРОВИНИ 6 6 ПІДОЗРІЛІСТЬ 5 5 ОБРАЗЛИВІСТЬ 4 4 НЕГАТИВІЗМ 7 7 ДРАТІВЛИВІСТЬ 6 5 НЕПРЯМА АГРЕСІЯ 6 9 ФІЗИЧНА АГРЕСІЯ СЕРЕДНІЙ БАЛ ГРУПИ ПІДЛІТКІВ, ЯКІ ВІДНОСЯТЬСЯ ДО СУБКУЛЬТУР СЕРЕДНІЙ БАЛ ГРУПИ НЕФОРМАЛЬНИХ ПІДЛІТКІВ НЕГАТИВНІ ПРОЯВИ Агресивність підлітків які відносять і не відносять себе до субкультур

Номер слайду 19

ПОПУЛЯРНІСТЬ СУБКУЛЬТУР В УКРАЇНІ

Номер слайду 20

ppt
Додано
23 жовтня 2020
Переглядів
1828
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку