Презентація з теми: "Властивості води"

Про матеріал
Метою презентації з географії для учнів 6-х класів з теми: "Властивості води" є формування в учнів уявлень про властивості води; розвиток спостережливості, уяви; формування вмінь встановлювати взаємозв'язки між об'єктами природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА: Властивості води. Мета: розширити уявлення про властивості води : немає власної форми, прозора, безбарвна, без запаху рідина, під час нагрівання розширюється і стискується під час охолодження.

Номер слайду 2

Прийом « загадка»• Відома з віку рідина, усяк її вживає, буває маркою вона, сніжинкою буває, бува, як скло, крихка, тверда — звичайна, підкажіть... • Мене частенько просять, ждуть, а тільки покажусь — ховатися почнуть. • Білим килимом все поле вкрило. Ніжна зірка сніжно-біла на рукав згори злетіла. Поки ніс її сюди, стала краплею води. • Я вода і на воді плаваю. • Вночі спить на землі, а вранці висихає. — Давайте подумаємо і скажемо одним словом: це все...

Номер слайду 3

Вода! У тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху Тобою насолоджуються, не знаючи що ти таке Не можна сказати, що ти необхідна для життя Ти – саме життя. Ти наповнюєш нас радістю, Яку не поясниш ніякими почуттями. Антуан де Сент Екзюпері

Номер слайду 4

Дослід №1. Налийте у склянку воду,потім вилийте у тарілку. Що з нею сталося? Чи має вода форму? Дослід №2. У склянку з водою опустіть ложку. Чи добре її видно? Дослід №3 Подивіться , чи має вода колір. Дослід №4. Визначте, чи має вода запах. Дослід №5. Пригадайте,про яку властивість води ви дізнались, коли вивчали термометр. Дослід №6. Кому з вас доводилось спостерігати, що станеться з пляшкою чи склянкою з водою, якщо її винести, закрити і поставити на мороз?Дослід №7. Кинути в склянку з водою 2—3 кришталики марганцівки, розмішати. Куди зникли кришталики?Якою стала вода? Які ще речовини можуть розчинятись у воді? Для речовин, які розчинилися у воді, вода є розчинником. А вода з розчиненою в ній речовиною називається розчином (розчин солі, розчин цукру). Дослід №8. У склянку з водою вкинемо пісок або глину. Що спостерігаємо?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Властивості води

Номер слайду 7

Властивості води

Номер слайду 8

Властивості води

Номер слайду 9

Властивості водитекуча

Номер слайду 10

При нагріванні і замерзанні розширюється. Властивості води

pptx
Додано
18 березня 2020
Переглядів
604
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку