Презентація з теми "Знайомство з курсом "Громадянська освіта""

Про матеріал
Ознайомлення учнів 10 класу з курсом "Громадянська освіта". Опрацювання основних понять та формування зацікавленості оглядом тем. Гра "Дерево очікувань" для виявлення гострих та проблематичних аспектів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Громадянська освіта 10 клас

Номер слайду 2

Тема: Вступ до курсу громадянська освіта Мета Навчальна:ознайомити з поняттям громадянська освіта,з структурою підручника,дати розуміння основних питань курсу громадянська освіта. Розвивальна: розвивати память,критичне мислення,комунікаційні навички,вміння працювати в команді,креативність. Виховна:виховувати повагу однин до одного, почуття патріотизму; культуру спілкування, толерантне ставлення до позиції іншого.

Номер слайду 3

Очікувані результати: Знання і розуміння: знає і розуміє зміст поняття громадянська освіта; пояснює завдання та структуру предмета; висловлює власні очікування щодо вивчення предмета. Вміння і навички: для аргументації власної позиції використовує інформацію з різних галузей знань; демонструє навички критичного мислення стосовно оцінки самого самої себе.

Номер слайду 4

1.Що означає громадянська освіта. Громадянська освіта — це навчання принципам та видам залученості громадян в суспільних та політичних процесах.

Номер слайду 5

Що передбачає вивчення курсу? Формування: 1)вільної особистості, яка визнає загальнолюдські та національні цінності й керується морально-етичними критеріями та почуттям відповідальності за власну поведінку 2) громадянської компетентності учнівської молоді, що забезпечує її активну громадянську позицію, здатність відповідально реалізовувати свої права та обов’язки в конкретній ситуації, налагоджувати соціальне партнерство в розв’язанні суспільних проблем

Номер слайду 6

Виховання: 1) поваги до людської гідності, дотримання прав людини і демократичних цінностей, верховенства права, справедливості, неупередженості та рівності; 2) громадянської свідомості особистості, орієнтованої на демократичні пріоритети й злагоду в суспільстві, почуття приналежності до свого народу, спільних історичних, політичних, і культурних цінностей своєї держави; 3) толерантності, інклюзії та поваги до культурного розмаїття, різних поглядів, релігії, звичаїв і культур, уміння знаходити порозуміння з іншими людьми задля досягнення суспільно значущих цілей;

Номер слайду 7

Розвиток політичної, правової, економічної, соціальної, культурної, медійної грамотності, гнучкості й адаптивності, комунікабельності, готовності до співробітництва, здатності розв’язувати конфлікти й запобігати дискримінації.

Номер слайду 8

Завдання курсу забезпечити цілеспрямовану підготовку старшокласників до функціонування в системі суспільних відносин поліваріантного світу, глобалізації, соціальної взаємодії та активної відповідальної участі в суспільній діяльності.

Номер слайду 9

Поважати права та свободи людини Медіаграмотності Уміння відстоювати власні права То чого вчить громадянська освіта?

Номер слайду 10

Громадянська освіта потрібна: Для того,щоб побудувати гарну, сильну державу,де панує закон і порядок. Для того, щоб громадяни і громадянки України стали толерантними, ввічливими, доброзичливими людьми

Номер слайду 11

Принципи курсу “Громадянська освіта” Демократичність Практична спрямованість Зорієнтованість на позитивні соціальні дії Плюралізм (формування поваги)

Номер слайду 12

Вправа “Дерево очікувань”

Номер слайду 13

Дерево очікувань Червоний Мені б не хотілося на цих уроках Зелений Мені б хотілося на цих уроках

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Запишіть у зошиті визначення таких понять: Людина, особа, громадянин, права людини, верховенство права, інклюзія, громадянське суспільство, громада, громадянська участь, демократія, держава, відповідальність.

Номер слайду 15

ppt
Додано
24 вересня 2019
Переглядів
1749
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку